Nyt on

Päätin toimia ennen kuin järki tulee peliin mukaan. Itselläni tuo järki juoksee niin hitaasti, että kun nopeasti toimii, se ei kerkiä tulemaan väliin ja estämään kaikenlaisia äkkinäisiä ostoksia.

Linksysin WRT54G (ei siis se Linux-versio) tarttui mukaan, kun adsl-purkki on, niin en (vielä ainakaan keksi) tarvitse toista moniporttista härpäkettä. Asennus sujui kuten Mac-maailmassa ikään. Johdot seinään ja läppäri ilmoitti löytäneensä avoimen WLAN-verkon. Sen jälkeen asennus-CD sisään, joka skannailee langallisen reitin tuohon WLAN-boksiin ja ottaa siihen yhteyden. Eipä muuta kun asetukset kuntoon ja siinä se.

Valmista ja verkko on WPA (AES) -salattu.

Ainut hankaluus oli web-kirjautumisessa. Eli boksiin voi ottaa yhteyden myös nettiselaimella ja sitä kautta saa mm. päivitettyä sen paljon puhutun firmwaren ja säätää muutamia ominaisuuksia, joita tuolla asennusohjelmalla ei voi. Koitin kauan kirjautua admin / admin parilla, kun ohjeessa niin luki. Vasta Google Groupsista löysin ikään kuin sattumalta vinkin, että se käyttäjänimi pitää jättää tyhjäksi. Ja sitten toimi. Sitten vaan SSID broadcastaus pois päältä, salasana uusiksi ja done. Mietin, että pitäisikö MAC-listaa käyttää, mutta jätin sen vielä ainakin pois käytöstä.

Hyvin toimii :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Nyt on”

 1. Marko avatar

  Heh, ai että WRT54G. Oisit vain ostanut sen GL-mallin, sillä mitään muuta eroa ei noilla ole kuin firmware ja laitteen muistin koko. GL-mallilla jopa voisi leikkiä sen firmwaren kanssa, jota G-mallilla ei voi tehdä.

  ”Linksysin WRT54G (ei siis se Linux-versio) tarttui mukaan, kun adsl-purkki on, niin en (vielä ainakaan keksi) tarvitse toista moniporttista härpäkettä.”
  Ja eikö muka tuossa sitten ole montaa porttia laitteen takana?

  Taisi G-malli löytyä suoraan liikkeestä ja kun kaikiki pitää saada heti, vei huokutus uudesta laitteesta voiton odottelusta. :)

 2. Jasmo avatar

  Juu, L-mallia ei ollut Lappeenrannassa missään. Siksi pelkkä G.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.