Turvatonta verkkoa hankkimassa

Datailuhankinnat jatkuvat vielä ainakin yhdellä tuotteella. Nimittäin kotiin pitäisi nyt saada viritettyä WLAN. Onko kellään lukijalla niin paljon kokemuksia jostain WLAN-routerista, että voisi sitä aivan suositella tai sitten jostain niin pahoja, että voisi vinkata, ettei sitä kannata ostaa. Tämä WLAN-purkki tulee siis kiinni tuohon meitin ADSL-mokkulaan ja mahdollistaisi tietysti läppärin käytön langattomalla verkolla, mutta myös puhelimen, kunhan nyt saan joskus hankittua sen E70:n.

Jos verkon turvalliseksi konffaaminen olisi semi-vaivatonta, en valittaisi. Kokemusta langattomista verkoista (siis niiden konffaamisesta) ei ole.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Turvatonta verkkoa hankkimassa”

 1. Loopy avatar

  Meikäläinen tuoreena, mutta jo paatuneena ostin Airport Express:n. WLANin lisäksi Express tarjoaa langattoman tulostuksen sekä langattoman äänentoiston.

  Konffaamiseen (kai sitä konffaukseksi kutsutaan) meni ehkä se 5 min, jonka aikana netti lähti toimimaan, verkko tuli salattua ja poppi lähti soimaan.

  Kai nyt PC-puolellekin on jotain vastaavaa, onhan ;)

 2. Kossu avatar
  Kossu

  Suosittelisin Buffalon tuotteita. Itse ostin just viikko aikaa Buffalon 54mbits langattomat vehkeet ja konffaus oli todella helppoa vaikka ekaa kertaa väkersin. Johdot kiinni ja sitten selaimella boksiin kiinni, painoin nappia selaimessa ja buffalon softassa ja vóila on salattu yhteys. :) Tämä toimii vaan noilla AOSS vehkeillä.

  Toimivuutta en voi kovasti kommentoida. Alkuun oli vähän ongelmia, mutta ne korjautu usb-verkkokortin uudelleen sijoittamisella. Pitkiä aikoja tuo boksi ei oo ollut päällä, kun ei ole tarvetta. Voithan sä aina 14 päivää testata.

  Käytössä siis jo vanhentunut Buffalon Airstation WLA2-G54L ja USB-verkkokortti Buffalo WLI-U2-KG54AI. Nyt mä tajusin, että sulla on läppärissä jo valmiina kortti.

 3. Jasmo avatar

  Pojat suositteli minulle Linksysin WRT54GL-vehjettä. Se on kuulemma _paras_. No joo, joopa joo.

  Pitääpä katsoa mitä tuollainen Buffalo maksaisi.

 4. Jasmo avatar

  Loopy, perkleen Mac-uskovainen ;D

 5. Loopy avatar

  No emmäkään mikään evankelista ole, mutta pääasiallisesti muutkin käyttäjät ovat tykänneet kun homma toimii.

  Konffailut on PC/linux-puolen juttuja.

  Lose control, gain command!

  :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.