Videopelit ovat hauskoja – Tästä se johtuu ja näin ne koukuttavat meitä

Videopelit ovat hauskoja. Sinä tiedät sen ja minä tiedän sen. Mutta kysymys kuuluu, miksi näin on? Miksi ihmiset käyttävät jopa satoja euroja ja satoja tunteja vuodessa videopelien pelaamiseen?

Ensinnäkin hauskuus on suhteellista, ja ihminen usein vertaa sitä käytettävissä oleviin vaihtoehtoihinsa. Jos sinun pitäisi esimerkiksi pelata Uno -peliä, kun sinulla on kotonasi 50” älytelevisio ja kotiteatteri, voin lyödä vetoa, että tylsistyisit pelatessasi peliä.

Mutta mene sitten mökille erämaahan, jossa sinulla ei ole käytössäsi Wifiä, videopelejä, tietokoneita ja teknologiaa – ja tulet huomaamaan kuinka Unosta tulee yhtäkkiä maailman jännittävin peli. Mutta mitkä asiat sitten todella tekevät jostain pelistä hauskan? Mikä tekee jostain aktiviteetista niin viihdyttävää, että sitä haluaa mieluummin kuin muita asioita?

Miksi videopelit ovat hauskoja?

Ne lähettävät meidät uusiin todellisuuksiin

Tämä saattaa olla ilmeisin syy sille miksi videopelit ja casino pelit ovat niin suosittuja ihmisten keskuudessa. Niitä pelatessaan pelaajat voivat ottaa uuden ja erilaisen roolin maailmoissa, joita he eivät muuten pystyisi tutkimaan lainkaan.

Videopelit sisältävät supersankareita, myyttisiä olentoja, alieneita, hirviöitä ja erilaisia syvää ​​kunnioitusta herättäviä ympäristöjä. Lisäksi ne antavat pelaajan todellakin kokea elävänsä näissä maailmoissa. Jotkut kutsuvat tätä ”todellisuudesta pakenemiseksi”, mutta minusta videopelit tarjoavat vain mahdollisuuden tutkia asioita erilaisesta näkökulmasta.

Kaipaamme saavutuksia

Mikä on tärkein vinkki itsesi tai liiketoimintasi parantamiseksi? Tavoitteiden asettaminen. Jos emme tavoittele jotain, emme halua tehdä töitä asioiden eteen. Miten tämä sitten pätee videopeleihin? No, videopelit sisältävät pohjimmiltaan yhden tavoitteen, jota pelaaja tavoittelee.

Videopelit tarjoavat pelaajille koko ajan saavutettavia asioita aina pelin päihittämisestä kilpailemiseen muiden pelaajien kanssa netissä. Olet saattanut kuulla jo ”pelillistämisestä”. Pelillistämisessä on kyse pelien perinteisten elementtien (kuten pisteiden, kilpailujen ja sääntöjen) soveltamisesta muille alueille tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä on myös yksi iso syy sille, miksi videopelit ovat hyväksi ihmisille niiden tarjoaman viihdearvon lisäksi.

Pulmat pitävät meidät kiinnostuneina

Aivot eivät vaadi suurta haastetta jäädäkseen ”koukkuun” jonkin saavutuksen jahtaamiseen. Katso vain ristisanatehtäviä, sudokua ja muita yksinkertaisia​​pelejä ja tulet huomaamaan kuinka haluat ratkoa ne. Lisää sekaan videopelien interaktiiviset ja graafiset elementit, niin sinulla on paljon kiinnostavampia pulmia ratkottavana.

Missä muualla jatkuva epäonnistuminen lisää motivaatiotasi päihittää tavoittelemasi asia? Tiedämme miltä voittaminen tuntuu – oikean vastauksen saaminen, ja jonkin asian loppuun tekeminen. Palapelit tarjoavat meille mahdollisuuden tuntea kaikki nuo hyvät tunteet. Useimmat meistä kaipaavat jatkuvasti vakuutusta siitä, että olemme tarpeeksi fiksuja tai riittävän älykkäitä päihittämään kohtaamamme pulman. Videopelit tarjoavat meille mahdollisuuden kokea näitä onnistumisen tunteita turvallisessa ympäristössä.

Yhteenveto

Kilpaileminen, pulmat ja mahdollisuus uppoutua kokonaan uuteen maailmaan ja aikakauteen? Videopelit ovat hauskoja näistä syistä ja monista muista syistä. Ja kuten minkä tahansa muunkin hauskan asian kanssa, on luonnollista, että haluamme pelata videopelejä lähes koko ajan. Monet ihmiset saattavat kuitenkin jossain vaiheessa elämäänsä lopettaa videopelien pelaamisen. Nämä entiset pelaajat saattavat kuitenkin myöhemmin saada paljon irti videopelien suunnittelemisesta tai kehittämisestä.

 7 tärkeintä syytä miksi pidämme videopelien pelaamisesta:

–   Voimme uppoutua niitä pelatessamme toisiin todellisuuksiin

–   Janoamme onnistumisen elämyksiä

–   Ongelmien ratkominen pitää meidät kiinnostuneina

–   Pelit kehittävät ihmisen kielitaitoa

–   Peleistä on hyötyä ihmisen hyvinvoinnille

–   Sosiaaliset taidot kehittyvät pelatessa

–   Tunnetaidot paranevat videopelejä pelatessa

Mitkä ovat ne asiat, joiden takia sinä pidät videopelien pelaamisesta edellä mainittujen syiden lisäksi? Kerro minulle jättämällä kommentti alle!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.