Ota koira

KoiraOletko harkinnut koiran hankkimista? Askarruttavatko mahdolliset ongelmat koiran hankinnassa? Ei hätää, Jasmon blogi tuntee vastuunsa ja kertoo Totuuden koirien omistamisesta, niiden elämästä ja ihmisen ja koiran yhteiselosta.

Pissileikit. Pentukoirahan ei paljon aikaa ja paikkaa katso, vaan kusee ja paskoo mihin tahtoo. Sisäsiisteys alkaa kuitenkin aika pian, eikä suurta hätää ole. Erityistä ylpeyttä omistaja voi tuntea, kun koira ensimmäistä kertaa pyytää päästä ulos, kun pissittää. Erityistä halua vetää ranteet auki omistaja tuntee, kun kohti ulko-ovea koiraa viedessä, päättää se kuitenkin kusta sisälle. Tuntuukin siltä, että osa koirista kuvittelee pentuna olevansa ulkona, jos näkee ulos. Suosittelen verhojen pitämistä visusti ikkunoissa, tai silmälappuja.

Älykkyys. Koirat ovat – yllättäen – älykkäitä, ainakin suurin osa roduista. Ne oppivat uusia asioita, nopeasti tai hitaasti, mutta oppivat kuitenkin ja innostavat siten omistajaansa opettamaan koiralle yhä uusia temppuja ja juttuja. Koirat ovat myös kekseliäästi älykkäitä jo nuoresta. Juuri vessan oven eteen käräytetty paskatorttu – omistajan ollessa vessassa – saa takuulla omistajan astumaan paskaan. Kuinka meidän Musti onkaan vitsikäs!

Koko. Koiran kannattaa olla iso. Nimittäin koirahan karkaa ja kimpoaa jonkun toisen koiran kimppuun. Tai sitten toinen koira tulee oman päälle. Jotta omistajan ei tästä tarvitse hätääntyä, kannattaa ottaa joku roteva koira. Siinä saa kukkapenkkiin kuseskeleva naapurin kissakin ajattelemisen aihetta. Sitäpaitsi, isoon koiraan ei kompastu, jos se vaan seisoo.

Kiinnostus ympäristöön. Omistajan tullessa kotiin juuri anopin kanssa, voi nauttia koiran uusista löydöistä. Kaalimato sängyn alta on tuotu oven eteen. Tutkimusmatka ei ole päättynyt siihen, vaan roskapussi on myös tarkastettu biojätteiden varalta. Viisaana eläimenä koira vastustaa biojätteiden tuhlailua ja siksipä ratkaisuna onkin jälkivaiheen syöminen, kutsutaan myös (koirapiireissä) termillä roskapussin räjäytys.

Rapa. Kevät on koiranomistajan lemppariaikaa. Päivät alkavat pidentyä ja koiran kanssa voi tehdä pitkiä retkiä luontoon valon riittäessä. Koirakin nauttii, kun saa olla ulkona ja omistaja ja koira voi kokea yhä enemmän yhtenäisyyden tunnetta. Kunnes palataan kotiin. Koira on korviin asti ravassa. Jos ei satu omistamaan keskitehoista (tai tehokkaampaa) painepesuria, saa koiran rapsuttelusta ja hellimisestä lämpimällä vedellä nauttia puolesta tunnista tuntiin! Mikä sen mukavampaa, siinä itsekin saa käydä kuin kylvyssä.

Yllätyksellisyys. Koira on kuin paras rakastaja: se yllättää aina. Juuri, kun kesä on vihdoin alkanut ja paikat kuivanut ja aurinko paistaa ja linnut laulaa ja kävely menee kivasti, koira yllättää. Se on löytänyt ihmisen paskaa ja möyrii nyt siinä. Eri omistajat arvottavat ihmispaskakeikan eri kohtiin asteikkoa 1-10, mutta itse pidän sitä aika päräyttävän yllättävänä vetona!

Kaksi koiraa. Kaksi on aina parempi kuin yksi. Ja niin edelleen. Tilannetta voi koiraa omistamaton simuloida sulkemalla silmänsä ja ajattelevansa tapahtumaa, jossa toinen koirista paskoo sohvalle veristä ripulia samaan aikaan kuin toinen oksentaa keittiössä. Uujee. Koirat kouluttavat omistajaa tilanteen mukaiseen ripeään toimintaan.

Itsellä kymmenisen kuukautta ollut koira taas elämässä mukana, aikaisemmin äiti olisi halunnut, mutta ei voinut, kun meidän lasten piti olla allergisia. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että minä en kovinkaan allerginen ole. On se kiva otus. Kokeile jos et usko. Sitäpaitsi, kun sinulla on koira, on elämässäsi muutakin sisältöä kuin tämä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Ota koira”

 1. Rytsis avatar

  :D
  Hyvähyvä!

 2. Maira avatar

  Unohdit mainita karvanlähtöajasta

 3. haq avatar
  haq

  seuraava postaus, ”koirasta eroon pääseminen”

  p.s. dumppaa, anderissa uutta 70cm

 4. Jasmo avatar

  Tääl paistaa aurinko. Surffipurjeita näkyy jo.

 5. Teuwo avatar
  Teuwo

  Heh, kirjoitus on sponttaani ja olosuhteista riippumaton kuin Viron eduskunnan äänestys aiheesta liittyäkö neuvostoliittoon vai ei… ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.