Sähkön kulutuksesta

Aiemminkin jeesustelin jo sähkön kulutuksesta. Tai hetkinen, miksi sanon jeesustelin? Tuo oikeastaan itsessään kuvaa perussuomalaisen suhdetta sähköön ja sen säästämiseen. Sähkön säästäminen on turhaa, tarpeetonta, sitähän tulee töpselistä.

No nyt aihe on taas pinnalla, sen sinne nosti Bisnes.fi. Jonkun tarttis tehdä jotain, jotta hiilidioksidipäästöt pienenisivät. Nimenomaan jonkun, kuhan se en ole minä, vai kuinka? Olen ollut kohta puoli vuotta LTY:ssä töissä ja ainakaan minun silmiini ei ole tullut mitään sähkönkäyttö / -säästöpolitiikkaa. Itseasissa se on yllättävää, sillä yliopistot kai ovat tällä hetkellä jonkinlaisella laihdutuskuurilla. Tosin julkisella sektorilla laihdutuskuuri kai ei tarkoita toiminnan tehostamista, vaan valituksen lisäämistä.

Helsingin Kauppakorkea (saatan muistaa väärin, joku korkeakoulutasoinen laitos Helsingissä) on tehnyt tietokoneille virransäästöpolitiikan. Tietokoneet menevät nopeasti virransäästötilaan, niitä sammutellaan silloin kun niitä ei käytetä ja niin edelleen. Säästö: 18 500 EUR vuodessa.

Tuolla rahalla jo palkkaisi assarin puoleksi vuodeksi. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa moisia säästöjä ei edes kaavailla, tai ainakaan siitä ei ole hiiskuttu henkilökunnallekkaan.

Ehkä kannattaisi.

Lisäys, sattumalta Pinseristä löytyi asiaa sivuava linkkikin, hyviä videoita.


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Sähkön kulutuksesta”

 1. Exlex avatar
  Exlex

  Taitaa olla niin että LUT:ssa kukaan ei jaksa päätään vaivata jonkun 18500e säästön takia kun laitoksen vuosibudjetti oli esim. vuonna 2005 noin 57000000e.

 2. Lauri avatar

  Suht kovapalkkaisia vissiin ne assarit sitten :)

 3. Jasmo avatar

  Heh heh. Käsitykseni (joka todennäköisesti on väärä) yli-assari saa ~2kEur / kk, eli kyllä tuosta vähän enemmäksi aikaa riittäisi kuin 6kk, vaikka ottaisi huomioon työnantajamaksutkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.