Ruokaboksi

JB testaa: Ruokaboksi – myös Ruokaboksi koodi

Tässä postauksessa kerron ensikokemuksistani Ruokaboksin kanssa. Jos sinua haluttaa kokeilla, saat 20e alennusta käyttäen ruokaboksi koodia 8SNQ. Pääset suoraan tilaamaan kokeiluboksin tästä.

Ruokaboksi kokeilussa

Koronan myötä ja vähän ennen koronaakin on kokeiltu ruuan verkkokauppoja, nimenomaan Keskon ja Ässän versioita. Ja vaikka alkutilanne oli aika huono, kohentuvat palvelut kovaa vauhtia ja Ässän uusi betaversio vaikuttaa jo ihan hyvältä melko karmaisevan Foodie-kokemuksen jälkeen. Vielä kaipaisin hieman hintakilpailua lisää noihin keräilymaksuihin.

Mutta liian usein on ollut sellainen tilanne, että ei oikein keksi mitä sitä söisä. Turhan monta kertaa viimeisten viikkojen aikana ollut uunilohta tai pasta carbonara tai makaronia ja jauhelihakastiketta – perus lapsiperheruokia. Ei niissä oikeastaan edes ole mitään vikaa, mutta harvoin sitä ajattelee, että nyt repäisen tekemällä kanaa curry-kastikkeessa, kun sitä viimeksi on ollut jopa 2 viikkoa sitten.

Lähipiirissä kokeiltiin Ruokaboksia. Minua hieman arvelutti palvelu, jossa joku muu päättää mitä syön, minulle jäisi valmistamisen vastuu ja todennäköisesti maksan vielä preemiota tästä kuratoidusta ruokailusta.

Mutta, sitten oli taas yksi kerta kun googlettelin reseptejä ”mitähän syötäisiin” sohvalla ja google-mainos ilmoitti, että nyt tästä sais 10e alennuksen Ruokaboksista, kokeile sitä. Ja sittenhän kokeiltiin.

Ruokaboksi verkkopalvelu

Ruokaboksin käyttäjäkokemus oli sellaisella tasolla mitä nyt voi nykyaikaiselta järjestelmältä odottaa. Hieman WordPress ilmoitteli itsestään, mutta ei liikaa. Ei haitannut.

Maksukortin syöttämisen jälkeen saa seuraavan 10 viikon boksien tulemista säätää. Voit siis perua tai hyväksyä boksin saapumisen seuraavien viikkojen osalta. Boksi saapuu aina maanantai-iltana.

Tässä on yksi kauneusvirhe. Jos haluan kokeilla boksia, laitan tietysti kaikkien muiden viikkojen boksit ”peruttu” tilaan, jotta ei vahingossa tule ylimääräisiä. Joka viikko ilmestyy aina uusi viikko säädettäväksi (rullaavasti seuraava viikko) ja huolimatta mistään muista säädöistä, se uusi viikko on aina toimitettavassa tilassa. Eli jos olet perunut kaikki muut boksit, niin ensi viikolla löytyy 10 viikon päähän yksi boksi joka on toimitusjonossa. Siinä on toki aikaa muuttaa tilannetta, mutta jos vain tilaa ja unohtaa, niin 10 viikon päästä alkaa bokseja tulla. Tästä tosin tulee muistutusviestejä.

Mielestäni se on kuitenkin heikko suoritus palvelun puolesta ja vaikkei se kenties olekaan pahat mielessä suunniteltu, tulee mieleen tällaiset mainostetut kokeilupalvelut joissa on pieni präntti että jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan se ja se ja peruuttaa voi soittamalla numeroon xyz 31.2. kello 25:00.

Mutta muuten, ei valittamista.

Ruokaboksin sisältö

Minulla on nyt kokemusta yhdestä viikosta. Kerrotaan sen verran vielä taustaa, että en ole mikään erityisen taitava ruuanlaittaja. Tarkoitan sillä sitä, että kaipaan tarkkoja ohjeita. En halua ohjeita joissa ”keitetään kunnes kastike on sopivaa” tai laitetaa ”hyppysellinen sitä” ja ”maustetaan maun mukaan”. Sen verran minussa on insinööriä, että oikein kun tsemppaan, niin tarkkoja ohjeita pystyn noudattamaan.

Tällä viikolla tein kylmäsavukalakeiton (yksinkertainen ja erittäin herkullinen, parhaimpia kalakeittoja joita olen syönyt, pl. Lofooteilla syöty kalakeitto, joka oli 6/5). Vaimo teki lihapullat tomaattikastikkeessa + kuskusia. Eli nämähän ei ole mitään hifistelyruokia, meille tilattiin muksuboksi jonka sisältö on ajateltu olevan myös lapsille kelpaavaa.

Kummatkin ovat olleet maultaan oikein hyviä. Ruuan laittoon on mennyt meillä hieman enemmän aikaa kuin aiemmin (omasta alotteesta en olisi kiloa kuorinut perunoita kalakeittoon), mutta valmistuvat ruoka-annokset ovat suuria (5-6 aikuisen annosta) joten joka päivä ei tarvitse tehdä ruokaa. Ohjeet ovat myös olleet tarkkoja. Keitä 15 minuuttia tai kun perunat ovat kypsiä. Tähän minäkin kykenen. Keitän ensiksi 15 minuuttia ja kokeilen sitten onko perunat kypsiä :)

Kolmas ruoka on vielä tekemättä, tulossa on jotain kanaa – ainakin ohjeen silmäilemällä vaikutti oikein hyvältä.

Ruokaboksin toimitus

Ruokaboksi ainakin täällä Tampereella toimitetaan maanantai-iltana jossain 16-21 slotissa. Voit valita, että jättävät ovelle, jos et ole kotona. Pystyt myös puhelimella tai selaimella seuraamaan lähetyksen saapumista, näet jakeluauton reaaliajassa kartalla. Lisäksi arvio saapuma-ajasta on, tosin se ei kyllä pitänyt kovin hyvin paikkaansa, vaikka tarkkeni illan aikana pariinkin otteeseen.

Ruokaboksi tule isohkossa pahviboksissa ja sisältää käytännössä kaikki tarvikkeet, pl. normaalit mausteet ja sen sellaiset. Ruokaboksiin voi lisäksi ottaa myös kananmunia (tulee joltain pientuottajalta, on luomua ja helvetin kallista) ja aamupalaa ja hedelmiä. Kaikkee ihan fiksua.

Summa summarum

Kahden ruuan perusteella ruovan kanssa päätettiin, että otetaan Ruokaboksi myös ensi viikolle. Eli ollaan tykätty. Rouvan makunystöröitä ei ilmeisesti ole hivellyt yhtä hyvin kuin minun, mutta ei ole jäänyt syömättäkään.

Hinnasta en oikein osaa sanoa. Ruuat riittävät about viideksi päiväksi ja maksaa 75e (Muksuboksi). Pelkkää ruuan hintaa katsoen se on tietysti kallis, mutta joku tuo ne sulle ovelle, tekee reseptit, poimii tuotteet.. Tää kai on sitä pientä elämän premiumia johon voi aina joskus investoida. Näin sen ainakin itse ajattelen.

Jos haluat koklata itse, niin tosiaan tuolla alussa sanotulla koodilla 8SNQ (tai klikkaa tästä) saa 20e alennusta. Mulle tulee kans 10e alennusta.

Tällä postauksella ei ole mitään tekemistä Ruokaboksi Oy:n kanssa, mitä nyt satuin arvostelemaan heidän tuotettaan.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “JB testaa: Ruokaboksi – myös Ruokaboksi koodi”

  1. […] myös vapaa-ajalla. Jos pidät uusien reseptien kokeilusta, ehkä sinulle arjen luksusta on ruokaboksi, jonka saat ovelle toimitettuna, jolloin aikaavievä kauppareissu ja ruokalistan suunnittelu […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.