Polar Vantage M

JB testaa: Polar Vantage M

Kaksi ja puoli vuotta sitten innostuin treenaamisesta (edes vähän..) enemmän. Diplomi-insinöörille oli loogista hankkia Polarin V800 sykemittari, että saa träkättyä kaikki liikkumisen ainakin jollain tasolla ja olihan V800 parasta mitä ainakin Polar&Suunto saralta oli tarjolla (Garmin ei minulle koskaan ole ollut tuttu).

Polar V800

V800 ei koskaan ollut mikään seksikkäin pakkaus, mutta ominaisuuksiltaan kattava (liiankin). Ranneke oli kuitenkin suomeksi sanottuna huono ja paksu kellon rakenne oli omalle ohuelle ranteelle vähän haaste.

No, sitten täytin 36 vuotta (!!!) ja sain syntymäpäivälahjaksi Polar Vantage M -sykemittarin.

Se on aika erilainen kokemus kaikkiaan.

Ranneke on mukava, kokonaistunnelma on ohuempi, kevyempi, huomaamattomampi. Ominaisuuksia on joltaiin osin enemmän, mutta jotain myös puuttuu (verrattuna V800). Kyseessähän on köyhän miehen malli Vantage M, eikä tosiurheilijan versio (Polar Vantage V Titan).

V800:een verrattuna latausjohto on aika paljon fiksumpi ja käyttökelpoisempi. Aikaisempi V800 version latausjohtohan toimi eräänlaisella pihtiotteella ja sen kanssa oli aina vähän vaikeuksia.

Kellon näyttötaulu väreineen on tietysti aika eri tasoa kuin vanha kaksivärinen. Unen mittaus toimii ihan kivasti. Kello oli kovin ihmeissään kun yhtenä yönä tuli yöunia vaan 15 minuuttia lentokoneessa ja mietti itsekin että Why there is no sleep data? Tiesin kyllä vastauksen.

Myös ennalta laadittujen treenien teko on helppoa mobiiliapplikaatiossa tai verkkosovelluksella. Vaikkapa intervallijuoksu tai pyöräily onnistuu muutamalla napin painalluksella.

Kello mittaa rannesykettä, mutta erityisen tarkkaa se ei ole. Joskin omien testien mukaan fiilis on se, että aika lähelle keskisykkeet saattavat todellisuutta edustaa. Sillä rannesyke liikkuu paljon hitaammin ylös ja alas ja tuntuu että ylärekisteri ja alarekisteri jäävät treenin aikana helposti pois. Mutta vaikkapa salilla käydessä tai jossain muussa puolivallattomassa treenissä on ihan kiva vähän mittailla sykettä ja saada kenties jokin arvaus käytetystä energiasta vs. varsinaisen sykevyön pukeminen. Mutta jos haluaa vaikka intervallitreeniä tai jotain muuta tarkemmin mitattavaa suoritusta tehdä, sykevyö on edelleen pakollinen. Sitä en tiedä, toimiiko rannesykkeen mittaus uidessa.

Kosketusnäyttöä ei ole ja se on vain ja ainoastaan hyvä asia. Suunto Spartanin sekoilua seurattuani ei paljon kiinnosta. Kelloa kun käytetään usein hikisenä ja heikoissa olosuhteissa, niin kivempi näin. Vantage M:ssä ei ole myöskään mitään napautuseleitä, kuten V800:ssa oli. En jää kaipaamaan.

Kellohan ei ole törkeän kallis, ovh 279e. Lippulaiva maksaa 600 euroa.. Olen nyt käyttänyt kolme viikkoa ja edelleen kovin tyytyväinen..

..vaan en ihan kaikkeen. Puhelimesta tulevat notifikaatiot toimivat sanalla sanoen huonosti. Kello värisee kyllä aina notifikaation tullessa, mutta ei useinkaan näytä notifikaation sisältöä. Sisällön nähdäkseni minun pitää painaa vasenta alanappia, valita sieltä notifications ja sen jälkeen voin siitä selata notifikaatiot. Joskus toiminto toimii oikein ja notifikaatiot näkyvät suoraan puhelimesta tullessa. Logiikkaa en ole toiminnasta löytänyt ja se vaikuttaa bugilta. Toivottavasti herrat ja rouvat Polarilla ovat siitä tietoisia ja korjaus on matkalla.

Ainakin uudemmissa Android-versioissa sovellusten tausta-ajojen rajoitukset vaikuttaa kellon synkronointia puhelimen kanssa. v800 ja jokin reippaasti vanhempi android toimivat hyvin, puhelimeen ei tarvinnut koskea synkatessa. Nyt uusimmassa (Android 9) olen antanut Polar Flow applikaatiolle erikseen kaikki oikeudet pysyä ajossa taustalla koko ajan (ei käytä erityisesti akkua) ja useimmiten synkkaus toimii ilman puhelimeen koskemista. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että välillä sovellus joko kaatuu tai Android tappaa sen taustalta, koska aina synkkaus ei toimi ilman, että puhelimen ottaa esiin ja käynnistää sovelluksen.

Näistä on kuitenkin selvitty. Jospa tällä sitten seuraavat 2,5 vuotta? :)


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.