Murtomaahiihto, tuo trendilajeista tuorein, mutta vanhin

Tänä vuonna talvi on yllättänyt paitsi Valtion Rautatiet, niin myös Ylläs-Hallin ja väkisinhihdosta on tullut kansakunnan hot-trend laji. Ja onhan se ymmärrettävää, Oulun alapuolella ei ole päästy väkistelee sitten vuoden 2000 ja hemohessitarinat alkaa olemaan jo unohdettu, niin voi palata tuon kuntoilu-urheilulajeista parhaimman pariin.

Joten, koska Jasmon blogi seuraa trendejä, menin ja ostin sukset. Vanhatkin olisi ollut, mutta ne olivat kymmenessä vuodessa jääneet hieman pieneksi painon puolesta, myöskin monot olivat noin 2,5 numeroo liian isot, eli uusien ostaminen oli kohtuullisen sallittua.

Hiihtotyylini on siis vapaa, mutta epävarma, enkä pertsasta ole oikein koskaan innostunut, jo vapaahiihtosuksien (!) voitelukin tuottaa liikaa angstia.

Mutta sen sanon, että olihan tuntumaltaan 4-5 vuoden tauon jälkeen tuo väkärisuksi aika jäätävä. En meinannut pysyä suksien päällä edes paaikallaan, luistokin oli sattumalta aivan loistava. Ensimmäiset 5km hiihtoa oli meleko horjakkaa ja täytyy nolona myöntää, että Kaupin Kolmosen alamäki vei miehestä voiton.

Nimittäin, siinä ihmisillä on usko loppunut, kun vauhti kiihtyy ja on pitänyt hypätä ladulta auruulle. Ja sitten kun ei meinaa tasasellakaan kestää pystyssä, niin voin kertoa, että auraaminen oli aikamoista huitomista, luulen että itse Heinämieskin olisi jäänyt heilumisessa kakkoseksi. No, viimein toinen suksi töksähti vähän johonkin aloittaen varmasti hupaisan näköisen tapahtumasarjan, jonka päätteeksi hiihtomies löytyi hangesta.

Veri vetää umpihankeen.

Noh, siitä se sitten lähti paranemaan, olisi voinut ehkä väkäriuran aloittaa vaikka lämmittelylenkillä tasasella, eikä heti työntyä alamäkeen, mutta toisaalta olihan se jännää.

Kuntohan on huono ja tekniikka myös, mutta ihan mukava urheilulaji noin muuten. Lähinnä se, että hiihtäessä ei tunne kuntoilevansa vaan harrastavansa ja se on aina kivempaa. Ahdistaa esimerkiksi punttiesailu juuri sen takia, että se itse treeni on täyttä pasaa, mutta lopputulokset on sitten kivoja. Väkäristä voi nauttia jo hiihdon aikanakin, ilmeisesti samaa voi odottaa myös pyöräilystä.

No mutta, nyt pitää lähtee tämän aamun ylävartalotreeniin, eli petivaatteiden tamppaukseen.


Posted

in

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Murtomaahiihto, tuo trendilajeista tuorein, mutta vanhin”

 1. Matso avatar
  Matso

  Pertsa rokkaa (toki luistellen)!

  Ja tuosta opettelemaan techniiqqaa:
  http://www.youtube.com/watch?v=brGZlZkCwyk
  On siinä ideoita, perkule, mutta ei tässä ehkä niin metässä ollakaan oman hiihtosuoritteen kanssa kuin luulin…

 2. Jasmo avatar

  Joo murtsikka on mukavaa, kun voi katella maisemia samalla.

 3. kispe avatar
  kispe

  Haha, en ookkaa kuullu muiden kutsuvan luistelusuksia vapaahiihtovälineiks, mainiota :)
  Määki koin taas pitkästä aikaa syöksyn hurmaa eilen tuolla Nuuksion laduilla, voi mahtavaa mitä nousua/laskua/mutkaa ja millä jyrkkyydellä!
  Suosittelen, tosin latu on niin kapee ettei sinne mahu kun suorin suksin.

  Mutta kerrassaan mainiota tuo sun pään avaus, jatkaha heilumista t. kispe

 4. katt avatar
  katt

  Hiihdin myös trendien perään syksyllä ja ostin sukset. Ensimmäisellä kerralla huomasin miksi tyyli on vapaa. Sukset olivat liian liukkaat, sauvat liian pitkät, monot liian kevyet ja vastustajat menivät liian lujaa. Ensin tuli hiki ja sitten nousi kuume.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.