Virustentorjuntaohjelmat

Olen saanut viimeaikoina nauttia kannettavasta tietokoneesta, jossa on 930 Mhz Celeron, ei liikaa muistia ja windows home xp. Tämä vielä menettelisi, mutta sitten koneeseen tuli asennettua virustentorjunta. Tällä kertaa Symantec Antivirus.

Virustentorjunnassa tärkeää olisi pitää torjuntaohjelmaa koko ajan päällä ”haistelemassa” mitä tapahtuu ja estämässä tartunnat. Vaan mitenpä teet niin? Jos yllä kuvaamallani koneella pitää jotain ”nykyaikaista” virustentorjuntaohjelmaa päällä ja jatkuva skannaus pyörii, niin koneella ei voikaan tehdä mitään muuta kuin katsella tiimalasin pyörivän. Mitä varten tietokone taas tulikaan hankittua?

Myös uudemmilla koneilla, jossa tehoa ja muistia on, olen huomannut kyykyttymisen. Erityisesti ohjelmien latausajat luonnollisesti kasvaa ja kannettavien tapauksessa prosesorikuorma lisääntyy eli akunkesto pienenee. Varsin epätoivottavaa.

Itse olen omalla koneellani Windows XP SP2 laillistettu käyttäjä, jolla on käytössä Windowsin oma palomuuri ja ei virustentorjuntaa. Virukset leviävät nykyisin pääosin sähköpostitse, joten penkin ja näytön välissä oleva toimija voi pelastaa paljon. Lisäksi kun unohtaa ohjelmat kuten IE ja Outlook, niin on paremmassa turvassa viruksilta ja muutenkin käyttökokemus on kivempi. Yllättäen minulla ei ole koskaan ollut yhtään virusta ja koneeni on toiminut moitteetta.

Kauhulla ajattelen F-securen visioita mobiili-virustentorjunnasta (S60 virusskannerit ainakin on jo olemassa), ennestäänkin syntisen hitaat ja akkua syövät Symbian-puhelimet, kun laitetaan pyörittämään vielä virustentorjuntaakin, niin tuskin soittaminenkaan enää onnistuu.

Virustentorjunnan osalta mietinkin, että kumpi lienee pahempi – tauti vai lääke?

PS. Onneksi rakas yliopistomme LTY väsäsi kesäpuhteenaan uuden VPN-ratkaisun, jonka käyttämiseen tarvitaan ActiveX, Windows, virustentorjuntaohjelma, terveystodistus, rikosrekisteriote, supon turvallisuustutkimus ja ilmeisesti myös DNA-näyte. Hyvä näin, käytettävyys ennen kaikkea!


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 vastausta artikkeliin “Virustentorjuntaohjelmat”

 1. Lauri avatar

  vpn.lut.fi toimii vielä :)

 2. Iiris avatar
  Iiris

  Onks sulla rikosrekisterii?

 3. Jasmo avatar

  En tällä tavalla julkisesti halua lähtee keskustelemaan mahdollisesta rikrekistä.

 4. Artturi avatar
  Artturi

  Mistäs tiedät nottei sulla ole olle viruksia, jos niitä ei tarkasteta :D Mutta tottahan se on, että kone hidastuu ihan pirusti. Itse just päivittelin koneen ja ihastelin miten sutjakasti toimii…kunnes asensin F-securen.

 5. Jasmo avatar

  Niin, ajan aina välillä F-securen web-skannin, kun kone vaikuttaa epäilyttävältä. Spybot ja muut pyörähtää aina joskus myös. Koskaan ei ole mitään löytynyt.

 6. Iiris avatar
  Iiris

  Onko tuo Lappeenrannan Artturi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.