Päivä 66: Puhutaan koronasta

Korona on ainakin Suomessa tällä hetkellä vähän sellaisen uuden normaalin tilassa. Vaikutus suurimmalle osalle on ollut vähäinen ja tällä hetkellä ihmisiä ihmetyttää, että pitääkö pelätä vai ei.

Viranomaiset ja valistuneet kansalaiset yrittävät muistuttaa, että tilanne ei ole ohi, vaikka nyt tilanne onkin hyvä.

Erilaiset asiantuntijat edelleen puhuvat epidemiahuipusta. Se minua hämää. Kuinka jokin epidemiahuippu kohdattaisiin ”kesän aikana” tai sen jälkeen. Jos tätä menoa mennään (alle 500 tartuntaa viikossa), epidemiahuippua ei tule koskaan.

No, mennyt hyvä onnistuminen ei ole tae tulevasta. Mutta jos tästä nykyisestä tilanteesta päädytään siihen, että koko populaation läpäisevä raivokas Covid-19 aalto rankaisee Suomea, niin jotain tehdään sitten kyllä erittäin väärin.

Lisäksi kun immuniteetista on tällä hetkellä epäilyksiä, niin se ei myöskään strategiana ole kovin kaksinen, siis sairastuttaa koko populaatio. Jos käykin kuin muiden flunssien kanssa, että sama homma tulee taas seuraavana vuonna.

No, ei ole tarkoitus blogipostata mitään epidemiapostausta. Omissa ajatuksissa vaan vaikuttaa jotenkin ristiriitaiselta maailmanlopun maalailut ja terveydenhuollon kantokyvyn rajojen pelkääminen ja samalla koko maassa on vähän yli 100 ihmistä sairaalahoidossa tämän osalta.

Ehkä olemme jossain taitekohdassa, missä itse kukin joutuu muodostamaan hieman uuden käsityksen taudista ja sen kanssa elämisestä. Kenties kyseessä ei tosiaan ole sellainen tauti, joka poistuu rokottamallakaan, vaan nautimme tästä ihanuudesta tästä ikuisuuteen.

Toivottavasti virus mutatoituisi vähemmän vaaralliseksi, niin mikäpäs siinä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Päivä 66: Puhutaan koronasta”

  1. […] on myös esitelty COVID-19 -virukseen liittyen, jonka aiheuttamana jokaisen pelaajan tulee asettaa itselleen kuukausittainen peliraja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.