JB testaa: Levi 2009

img_9044Nythän kävi niin, että tänä vuonna alppimeininkiin haettiin pohjia paitsi Sappeesta, niin nyt myöskin Leviltä, jonne lähdimme autojunalla viime keskiviikkona (teknisesti ottaen torstaina) ja saavuimme maanantai aamuna hyvin aikaisin. Porukkaa oli paljon, kokonaista 26 henkeä. Osalla oli lentokone, toisilla makuuvaunu ja sisseillä istumaosasto. Seitsemään henkilöautoon mahtuikin kamat mukavasti, niin ei tarvinnut raahata mitään.

Perillä torstaiaamuna odotti kaksi 13 hengen huoneistoa aivan eturinteen edessä. Hyvin mahduttiin, joskin olohuoneet olisivat voineet olla isompia ja lattialämmitys olisi voinut toimia paremmin. Nyt se toimi täysillä tai ei ollenkaan. Sitten jotkut valitsivat ei ollenkaan vaihtoehdon ja Jasmo jäätyi.

Levilläkin on sen verran rahanpoistomeininki, että vaikka saimmekin vielä alasesonkiliput,  niin esimerkiksi yleistä 5% alennusta nettilipuista ei saa. 4 päivän lippu maksoi jotain 90e ja hiihtolomakautena (nyt) paljon enemmän. Mutta, vaihtoivat silti mitään kysymättä vanhan SkiCardini uuteen, vanhakin oli Leviltä ostettu.

img_9046Kelien puolesta kävi hyvä tuuri, nimittäin kai näin helmikuussa pitäisi olla varautunut todella kylmään keliin. Meillä pakkaset pyörivät -8 ja -15 välillä, joskin torstaina ja perjantaina tuuli kylmäsi. Mutta nyt jos katsoo samaa tilannetta..

20:30 <@StigiBot> Kittilä, Lohiniva, mitattu klo 20:17: -24.7°C, poutaa.

Joo-o. Toivottavasti hiihtolomalaiset ovat laittaneet tarpeeksi vaatetta kassiin.

Meillähän kävi muutenkin sen verran tuuria, että alkuviikosta tiputteli ihan reilusti lunta. Levillä lunta oli virallisen mittauksen mukaan noin 70cm, josta metsässä sauvalla mitattuna noin 25cm oli pehmeää ja josta 5cm oli erityisen pehmeää pölisevää putikkaa. Laskin reissulla yhtenä iltana 2h rinnesuksilla. Muuten jalassa olivat hieman leveämmät lapiot, joilla olikin kiva ja erittäin helppo kiitää Pohjois-Suomen kankaalla.

img_9051Aika vaihtelevasti onnistui, aluksi oli vaikeaa, sitten vähän helpotti, alkoi pääsemään mettähiihtoon kiinni. Sitten mitä pidemmälle päästiin, sitä isompia paikkoja löydettiin ja lopussahan päästiin jo ”ison kentän” hiihtoon pöllyttelemään. Valitettavasti etelätuuli piti huolen siitä, että pelipaikoille ei aurinko paistanut, joten kuvaamaan ei pahemmin viitsitty ruveta. Mutta erittäin mukavaa ja ihan rehellistä offarivetoo.

Ilmeisesti leveällä suksella rinteessä hoippuessa kuitenkin polviin tuli sen verran vääntöjä, että oikea polvi tuntuu siltä kuin sen läpi olisi isketty naula. Jotenkin tuntui siltä, että se paheni hissinousuissa, onneksi etelän aurinkoon lähtiessäni minua odottavat tuolihissit.

img_9037Tein myös ensi-iskun Hullu Poro Areenalle. Totta, en ole koskaan ennen käynyt siellä. Kaikenlaisia legendoja kuullut sitäkin enemmän. Kai se ihan hieno paikka oli. Perjantaina esiintyi Kendi eli JS16:n uusin projekti. Hämmentävä keikka oli. Eka biisi oli Connected, toka biisi se niiden toinen hitti, mikä lie Heartbeat of the City. Sitten tuli pari biisiä, jotka olivat aika yhdentekeviä. Sitten JS16 soitti omaa vanhaa kamaansa, nimittäin Stomp to My Beat (tai Stomping System, aina menee sekaisin..) ja se olikin keikan paras biisi ehdottomasti. Sen jälkeen kendi taas esiintyi kokonaisuudessaan jollain biisillä, jonka jälkeen kendi esitti myös JS16 biisin Lights Go Wild. Tämän jälkeen Connected tuli uudestaan. Sitten Kendi häipyi. Jännä.

Oudointa oli se, että vaikka esitys oli playback ja soittivat biisin kerrallaan ja spiikkasivat jotain väliin, niin silti JS16 raapi hitosti levyjä taustalla luurit päässä. Mitään ei kyllä kuulunut. Aika.. Laimeaa. Päästiin illan aikana ko. jäbän kanssa pari sanaa vaihtamaan, mutta en kehdannut kysyä asiasta.

Kokonaisuudessaan reissu oli odotusten mukainen, tosi hieno. Makuuvaununeitsyyskin meni ja makuuvaunut osoittautuivat erittäin mukaviksi ja kiskojen kolke hyväksi unimusaksi. Kalliskaan reissun ei pitänyt olla, tosin en ole uskaltanut tehdä tilinpäätöstä. Eikä ehkä kannata tehdäkään.

YHTEENVETO
+ putikkaa
+ hauska påsse
+ vaihtelua näihin paikallisiin mäkiin
+ LOMA!!!
+ palvelualtis henkilökunta

– ankkurihissejä pääasiassa
– hitaita ankkurihissejä pääasiassa
– ei se Levikään halpa ole

Menisin uudestaankin.

Soks oli myös Levillä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “JB testaa: Levi 2009”

 1. Sipe avatar

  Polvivaivasen vinkki hissinousuun:
  Jos on tuolihissi, niin laita se kipeä jalka lepäämään jalkatuen eteen. Eli että kantapää lepää siihe tukeen, ja polvi on kohtuu suorana.

  Jos on ankkurihissi, niin pitää vaan yrittää kestää.

  Mulla viime kesänä tuossa virallisesti vaivasessa polvessa tuntui pahimmiillaan siltä, että sinne on työnnetty joku puukko eikä voi liikuttaa mitenkään.

 2. Jasmo avatar

  Joo, tuolihisseilyssä ongelmia ei ookaan ollu, enkä nyt tiedä et johtuuko polvikipu leveästä suksesta ankkurihissistä vai vaan ankkurihissistä vai vaan leveästä suksesta.

 3. Marko avatar

  Aika hyvin kiteytetty plussiin ja miinuksiin Levin tarjonta.

  Itselle jäi hieman nihkeä kuva Levin tarjonnasta hiihdon osalta, mutta ei ole ollenkaan yllättävää, että merkattujen rinteiden ulkopuolella on hauskempaa kuin rinteiden sisäpuolella. Lisäksi isommalla porukalla meno on viihtyisämpää, vaikka olosuhteet eivät aivan priimat olisikaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.