Page Speed

mod_pagespeedWebfaction toi omille servereilleen helposti käyttöönotettavaksi mod_pagespeed -kikkareen. Käytännössä se vähentää eri externaalien latailuja serveriltä, kun se paketoi css:t yhdeksi filuksi, tuo pienet css-filut suoraan html-dokkariin sisään ja muuta sellaista. Voit katsoa tarkemmin tuosta linkistä.

Otin kyseisen ratkaisun käyttöön omassa ja Hannan blogissa. Mitään radikaalia ei latausaikojen puolesta tapahtunut. Omassa blogissa on niin paljon kaikkea muuta tauhkaa, kuvia haetaan muualta, on facebook-integraatioita ja Gravataria, niin kokonaislatausaikaan ei saa muutosta sillä, että käyttää tuota mod_pagespeediä. Mutta vähemmän niitä kyselyitä tulee. :)

Tämmöisen option haluaisin Sigmaticillekin. Entä onko Nginxiin vastaavaa kikkaretta olemassa..?


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Page Speed”

  1. Derega avatar

    Ehkä vähäsen tyhmä idea, mutta eikö sivustoa voisi alunperinkin rakentaa niin, että tuollaista mod_pagespeedin tapaista jälkikäsittelyä jokaisen requestin yhteydessä ei tarvita? Sehän kuluttaa nyt aivan turhaan serverin resursseja korjaten huonon koodarin/ylläpitäjän jälkiä.

    Tekee mieli sanoa, että se on juuri apachemainen lähestymistapa asiaan. Voisin jopa omana mielipiteenäni väittää että NGINX:ään ei vastaavaa ole, koska sitä ei tarvita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.