Sähkö on liian halpaa

Olen puhunut sähkön kulutuksesta ennenkin. Ja taas se tulee mieleen. Jos en itse joutuisi maksamaan omia sähköjäni, väittäisin että sähkö on täysin liian halpaa. Mutta, koska tosiaan maksan itsekin sähköstä, en voi olla noin radikaali. Sähkönkulutukseen pitäisikin tuoda lisävero. Jos vuosittain pystyt vähentämään sähkön kulutusta 5%, niin veroa ei peritä. Jos vähennystä ei tapahdu, niin vero peritään. Ja kappas vaan, meillä on valtakunnallinen energiansäästötalkoo.

Odotan innolla argumentteja, miksi tämä tuhoaa ihmisen vapauden, markkinatalouden ja suomalaisuuden.

En tiedä paljonko rullaportaat vievät sähköä. Joka tapauksessa, aina myöhään illalla tuolla GoGon alakerrassa pyörivät rullaportaat. Esimerkiksi klo 21:45, jolloin kiinteistömaailma on varmaan lopettanut jo välittämisen ja Sampo Pankki rahan liikuttamisen. Yläkerrassa on kai jotain maksuautomaatteja, mutta en ole nähnyt kenenkään ikinä menevän sinne (kuka niitä enää muutenkaan käyttää?) ja jos joku sattumalta sinne haluaisi mennä, niin saisi sitten vaikka kävellä ne portaat ylös.

Kello 17:00 jälkeen tuolla ei liiku ketään ja portaat pyörivät ilmeisesti ainakin klo 22:00 saakka.

Pysyypähän energian kulutus tasaisena, niin ei tule piikkejä sähköverkkoon. Ei ilmeisesti taantuma ole tuohon kiinteistöyritykseen vielä oikein purrut, kun on varaa pyöritellä portaita tyhjänpanttina. No, eihän se todellisuudessa varmaan monen sadan euron edestä kuluta sähköä, joka onkin pettymys, jonka vuoksi tarvitsisimme lisäveroa :)

Muistutuksena vielä: Suomessa sähköä kuluu eniten asukasta kohti koko Euroopassa.


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Sähkö on liian halpaa”

 1. Rontti avatar

  Olisit painanu hätäkatkaisijaa ;-).

 2. Jasmo avatar

  Hyvä idea!

 3. savaaZ avatar
  savaaZ

  Eikö noissa voisi hyvinkin olla esim liiketunnistus käytössä hiljaisempaan aikaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.