Sahaa vaan, kyllä se vielä katkeaa

Kun UPM julkisti tänään tiedot saneerauksesta, nousi ilo täällä kattoon. Varmasti kaikkien niiden työntekijöiden joiden työpaikat on uhattuina tai jo varmasti lähteneet, on vaikea ymmärtää tämmöistä groteskia iloa toisten kärsimyksestä. En tunne iloa siitä, että ihmiset menettivät työpaikkoja. Tunnen iloa siitä, kun paperiliiton itsekeskeinen ajattelu ja oman oksan sahaaminen on alkanut vihdoin tuottaa tulosta.

Saksassa on 50% halvempaa tuottaa paperia kuin Suomessa. Se ei estä paperiliittoa lakkoilemasta ja vaatimasta lisää liksaa.

No, nyt sitten niitetään sitä mitä kylvettiin. 3000 tyyppiä ei saa ollenkaan liksaa. Nämäkin paperiliiton jäsenet ovat varmasti tyytyväisiä. No, minä kyllä olen. Kun tuollainen ylivahva liitto saa nenälleen, niin ketäpä se ei tyydyttäisi. Simppa saattaa olla eri mieltä, mutta se on hänen oikeutensa.

Eivätpä ole sijoittajatkaan eri mieltä kanssani.


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Sahaa vaan, kyllä se vielä katkeaa”

 1. haq avatar
  haq

  Turha olla vahingoniloinen, omaan nilkkaanhan se sattuu muidenkin alan työntekijöitä, jos ostovoima Suomessa vähenee metsäteollisuuden ahdingossa.

 2. haq avatar
  haq

  …ja verorahojakin kuuluvat maksavan nuo mehtäteollisuuden työntekijät.

 3. Jasmo avatar

  Joo, irkissä tuossa sanoinkin, että kyllä tästä varmaan kärsii koko Suomi. Mutta olen valmis kärsimään hyvän asian vuoksi.

 4. Smokey avatar
  Smokey

  Toisaalta tossa lähtee samalla alihankkijoina monta sataa työpaikka … eikä paperiliiton lakkoilu vaikuttanut millään tavalla tohon päätökseen, se oli tehty jo ennen sitä kuten kummankin liiton edustajatkin ilmoittivat sekä työnantajan että työntekijöiden… Onhan se oikein että rikkaat rikastuvat (UPM sai vasta viime vuonna monen sadan miljoonan kartellisakot ja meinaa ostaa tänä vuonna omia osakkeitaan 900miljoonan arvosta. 3000ihmisen irtisanomisilla haettiin 200miljoonan vuosittaisia säästöjä. Kannattaisi ehkä vähän suhteuttaa asioita…?) ja köyhät köyhtyvät… Parhaillaankin huimasti voittoa tuottavia ja valtiolta kehitystukia saavat firmat siirtävät työpaikkoja halpamaihin, koska haluavat vain lisää voittoa fiksua suomen kansalta? Työntekijän pitää sitoutua yritykseen, mutta työantajan ei työntekijään. Joka vuosi työnantajapuoli lobbaa työehtoja heikommiksi ja normaalin työntekijän asemaa yhä vaikeammaksi ilman että kukaan puuttuu koska pitäähän sitä ymmärtää että voittoa on tehtävä… Mikä on tarpeeksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.