Kategoriat
Yleistä

Tenttien turhuudesta

Kuinka ihmisten oppimista kouluissa mitataan. Kokeilla, yliopistossa tenteillä. Myös erilaisilla seminaareilla, case-töillä tai harjoitustöillä voi olla painoarvoa. Yleensä kuitenkin vain muutamia kymmeniä prosentteja. Suurin painoarvo on tentillä.

Mieleen tulee väistämättä erilaisten ohjelmointikurssien tentit. Mitä tässä koodissa on vikana? Koodaa tähän semmoinen ja tämmöinen. Jne. Ulkoa pitäisi muistaa erilaisten funktioiden nimiä, niiden määrittelyitä jne. Tämä on sitä osaamista, mitä tentillä mitataan. Hyvästä harjoitustyöstä saatat saada +1 tenttiarvosanaan.

3 vastausta aiheeseen “Tenttien turhuudesta”

Juuri näinhän se on. :) Kurssien harjoitustöihin saattaa helposti vierähtää 30 tuntiakin aikaa jos haluaa panostaa ja kiitoksena siitä on jokin suoritusmerkintä tai +1 kokeeseen. Ja kokeessa pitää sitten koodata ruutupaperille vaikkapa pieni ja vaatimaton sovellus, jossa täytyy muistaa ulkoa vaikka mitä.

Joo minua tuollaiset ulkoa muistettavat tyhmät asiat (jotka esim löytyisivät API referensseistä) rassaa kyllä noissa koodauskokeissa isosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.