Asiakaspalvelua etsimässä, osa 2: Löytyi!

Aiemmin valittelin muutaman kommentinkin saaneessa kirjoituksessani asiakaspalvelun puutteesta Joensuun urheiluliikkeissä. Nyt on aika antaa myönteistä palautetta, Lappeenrannan Tapiolasta löytyi todellakin asiakaspalvelua.

Alkutilanne oli se, että tarvitsin Engelbergin reissua varten vakuutukset.

Minulla ei ollut aikaisemmin muuta kuin tapaturmavakuutus Lähivakuutuksesta. Kävin Lähivakuutuksen toimistossa vain kuullakseni, että Off-piste laskemista ei korvata. Väärä pulju siis. Kaverit kertoi, että Tapiolasta on saanut hyviä vakuutuksia, joten jatkoin sinne. Siellä asiakaspalvelija oli heti tilanteen tasalla. Totesi vain, että taasko näitä offarijätkiä alkaa tänne tulee. Tiesi mitä tarvitsen ja teki nopeasti valmiit pohjat. Otin laput mukaani tutustumista varten ja sanoin palaavani asiaan.

Kämppikselläni on myös Tapiolasta vakuutus, joten tänään sitten palasin asiaan ja kerroin että kämppikselläni on jo kotivakuutus. Ajattelimme, että maksun voisi jakaa esimerkiksi puoliksi. Se ei vakuutusyhtiön päässä ollutkaan niin helposti sanottu kuin tehty. Tietokoneet sekoilivat ja meitä palvellut nainen (muistan kyllä nimen, en vain halua mainita, tämä siis lisätietona varsinkin kaksikolle Leena & Iiris :) ) joutui soittelemaan esimiehilleen ja ties kenelle. Hän jäi ottamaan selvää asioista, kun minä lähdin kaupunkia kohti.

Kävin pankissa hoitamassa asioita ja suunnistin sen jälkeen Tapiolan toimistoon. Nuori rouva oli kerinnyt ottaa asioista jo selvää ja esitteli minulle vaihtoehdot. Monien häsläysten jälkeen ja monien hyvien ideoiden jälkeen saimme kasaan aika hyvän ja kohtuuhintaisen vakuutuspaketin.

Koko palvelun ajan ideana oli saada minulle mahdollisimman hyvät ja edulliset vakuutukset ja tämän vuoksi asiakaspalvelija oli valmis uhraamaan paljon työaikaansa. En todellakaan ole mikään suurvakuuttaja, vaan perinteinen persaukinen opiskelija. Olen tottumaton siihen, että minua ei pompoteta eikä halveksita. Siksi aina, kun näin käy, innostun kirjoittamaan blogiin.

Onkohan vakuutusmyyjillä, vai miksi noita henkilöitä noissa konttoreissa pitäisi kutsua, provisio-osuus palkassaan?


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 vastausta artikkeliin “Asiakaspalvelua etsimässä, osa 2: Löytyi!”

 1. Arsu avatar

  Itse kun etsin matkavakuutusta reissua varten aloitin etsinnän internetistä eikä tullut edes mieleen että moisen asian hoitamiseen tarvitsisi hirveästi sosiaalista kanssakäymistä (puhelinta lukuunottamatta). Toisaalta hait kyllä varmaan hieman eri luokan vakuutusta. Ja ehkä minä olen vaan nörtti :)

  Mutta, itse löysin sopivan tarjouksen TEKin kautta, mielestäni opiskelijaystävälliseen hintaan. Ja selvisin jopa ilman puhelinta :)

 2. Jasmo avatar

  Totta, asiasta olisi voinut selvitä puhelimitsekin. Monet asiat vaan ovat helpompia tuolla tavoin kasvotusten, varsinkin kun minua palvelleet henkilöt joutuivat usein soittelemaan muuallekin, joka tarkoittaisi sitä, että puhelinyhteytemme olisi säännöllisesti katkeillut.

  Itse en edes muistanut koko TEKiä, mutta isoveli väitti että ainakaan hän ei TEKin kautta olisi saanut mitään, niin toivon että näin todellakin on :)

 3. Leena avatar
  Leena

  Hähää:) tänks dude.

 4. Kossu avatar
  Kossu

  On niitä hyviäkin asiakaspalvelijoita olemassa :)

 5. Jasmo avatar

  Onneksi :)

 6. psych3 avatar

  Kaikilla ei välttämättä ole provisiota mutta kyllä myynneistä listaa pidetään joka yhtiössä ja kärkipaikka listalla voi hyvinkin auttaa oman työpaikan säilyttämisessä kun henkilökuntaa taas vähennetään asiakkaiden siirtyessä hoitamaan asiansa internetissä.

 7. Jasmo avatar

  Niin, totta. Hain takaa sitä, että jos vakuutusmyyjillä on provikkapalkkaus, niin kuinka tämän myyjän kannatti minuun uhrata niin paljon aikaa, kun vakuutukseni arvo oli kuitenkin aika mitätön, kun ei ole mitään autoja tai moottoripyöriä.

  Toisaalta, seuraavan kerran, kun menen Tapiolaan tekemään vakuutuksia, menen saman rouvan luokse, ehkäpä teen sitten ne auto- tai venevakuutukset ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.