Äksöniä

Ajettiin tänään kolari Joensuun keskustan tuntumassa. Autoilija tuli risteysalueella vasemmalta eteemme, mitään ei ollut tehtävissä. En ollut koskaan ennen ollut kolarissa. Onneksi kenellekään ei sattunut mitään, peltiä kyllä meni ruttuun. Vaihdoimme auton toiseen ja jatkoimme Kolille.

Kylmä oli. Sen verran täytyy kehaista varusteita, että vartalo pysyi kyllä oikein hyvin lämpimänä, vaikka tuolihississä joutui istumaankin jotain 7-8 minuuttia kerrallaan aina paikallaan. Pakkasta oli noin 18 astetta. Naama meinasi jäätyä laskiessa. Nyt olisi ollut kypärä lämmin. Harmi kun en ole löytänyt vielä mieleistä. Sormet olivat vähän viileät ja varpaat jäässä. Pitäisi varmaan ostaa mononlämppäri, vaikka se ei varmaan olekaan tarpeeksi äärimmäinen varuste.

Osataan sitä Norjassakin säätää järkeviä lakeja. En ehkä ole käsittänyt tasa-arvoa aivan oikein. Onko tasa-arvo sitä, että johonkin paikkaan pääsee sukupuolen perusteella vai sitä, että joku paikka annetaan jollekulle koska hän on siinä hyvä?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Äksöniä”

  1. arttu avatar

    Jos sormet tuntuu usein kylmiltä ni ootko kokeillu lapasen mallista hansikasta? Saattaapi auttaa hyvinkin.

    Engelbergi on muutes hyvä vaihtoehto, ainaki viime vuonna siel oli sata metriä enemmän lunta ku verbieris. Minkälaine reissu on edessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.