Politiikka

Katselin taas pari päivää sitten samaista ohjelmaa, mikä kertoi aiemmin Geniestä. Tämä oli siis aivan sattumaa, en vieläkään tiedä edes mikä ohjelman nimi on. Tällä kertaa haastattelussa oli Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes . Häneltä kysyttiin monia asioita, mutta mieleenpainuvin oli kysymys Missä valta on ja kuka sitä käyttää. Suvi-Anne mietti hetken, eikä oikeastaan osannut aivan varsinaisesti osoittaa sitä paikkaa, missä valta on – missä päätökset syntyvät. Minusta tässä on yksi ongelma, valta ja vallankäyttäjät pitäisivät olla selkeästi osoitettu. Tai demokratian ollessa kyseessä, niin ne tilanteet, missä päätökset tehdään. Mutta ainakaan Siimes ei osannut paikkaa osoittaa, siksi luulen, että minunkaan on turha lähteä viisastelemaan.

Jännä juttu muuten, että vaalikoneet näyttävät minulle aina top 5:ssa kommunistista puoluetta ja perussuomalaisia. Perinteisessä paletissahan nämä jakautuvat aivan laidalta toiselle. Syynä tähän on varmaankin NATO. Mielestäni NATO on pelkkä hyökkäysliitto sekä paperiorganisaatio, johon liittyminen ei millään lailla parantaisi Suomen turvallisuutta, päinvastoin. Muuten luulen omaavani aika oikeistolaisia mielipiteitä. Mutta politiikka ärsyttää, harvoja yksittäisiä valopilkkuja on Alex Stubb. Vaikka en ole lähellekään kaikissa asioissa hänen kanssaan samaa mieltä, hän on kuitenkin nuori ja siinä hän on minun kanssa samankaltainen. Hän oli myös samaa mieltä siitä, kun ilmaisin hänelle huoleni vanhojen jäärien muutosvastarinnasta Suomen eduskunnassa. Kuulemma Brysselissä muutosvastarinta on vielä kovempaa.

Yhtiöt keventävät organisaatioitaan pysyäkseen keveämpinä ja pystyäkseen mukautumaan paremmin kilpailutilanteeseen. Samaa ei näytä olevan tapahtumassa valtiojohdossa. Ylipäätään yhteiskunta työllistää tällä hetkellä enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin, trendi on ollut nouseva jo kauan. Ja mikään ei tunnu muuttuvan. Vaaditaan radikaaleja toimia niin opposition kuin hallituksenkin puolelta, mutta ainut mitä saadaan aikaan on ehkä 2% veronkevennys, joka kaatuu siihen, että kunnat nostavat omaa verotustaan. On ainakin väitetty, että eläköityvä ikäluokka on vaara Suomen taloudelle ja kehitykselle. Miksei siltikään mitään kouriintuntuvaa tehdä?

Vanhukset. Vanhoja pitää tietysti kunnioittaa, mutta vanhuksilla tarkoitan nyt poliittisia jääräpäitä, Paavo Lipposia ja – voi hyvänen aika – Päivi Räsäsiä. Lipposen aikaan asiat tuotiin käsittelyyn niin hyvin esivalmisteltuina, että niitä ei tarvinnutkaan enää muuttaa ja ne voitiin suoraan hyväksyä. Niinpä.

Joten kun tulee seuraavia vaaleja ja muita, niin koittakaa äänestää nuoria, vaikka yli puoluerajojen. Onhan se harmi, että juuri se nuorelle osoitettu ääni voi sitten mennä kuitenkin Paavon tai Erkin pussiin, mutta se nyt on vain vallitseva vaalikäytäntö.

Olipas paatosta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.