Beatport

Olen ostellut vähän musiikkia Beatport.comista. Se on siis myöskin verkkomusiikkikauppa, jossa äänitteet saa laadukkaina ja ilman DRM-kikkareita. Tiedostot voi ladata suoraan omalle koneelleen laadukkaina (esim 320kbps mp3 on tarjolla) tai sitten tilata cd-levyllä. Itse olen ladannut noita mp3-tiedostoina.

Olen hankkinut, kuten aikaisemmin olen maininnutkin, musiikkia myös Anjunabeatsin verkkokaupasta. Beatport vaan dollarin heikon kurssin takia sopii paremmin minulle ja valikoimat ovat paljon suuremmat. Anjunabeatsissahan myydään vain kyseisen labelin omia julkaisuja. Beatportin biisihinnat vaihtelevat välillä 1.20 – 1.50 EUR.

Vaikka monet – varsinkin DJ:t – pitävät huonona sitä, että musiikkia levitetään mp3-tiedostoina, niin en voi kyllä allekirjoittaa. Samaan aikaan kun valitetaan myös sitä, miten hyvätkin labelit tippuu piratismin takia. Tai ei varsinaisesti piratismin, vaan waretuksen. Konemusiikki on kuitenkin kasvanut jo siihen pisteeseen, että suurin osa sitä kuuntelevista ei omista omaa (vinyyli)levysoitinta ja cd-julkaisuja ainakin Suomesta löytyy verrattain vähän. Mielestäni on silloin järkevää, että musiikkia yritetään tuoda niidenkin ihmisten koteihin, joilla ei tosiaan DJ-vehkeitä ole. Tapahtuipa tämä sitten CD-lähetyksinä tai ihan MP3(tai vast.) latauksilla, niin eikö se ole todella hienoa, että tuottavat artistit saavat isomman osan rahasta? Eikä että MP3:t raiskaa koko musiikin.

Proteuksen The Hellfire Club sitten näki tänään ihan virallisesti päivänvalon. Saapa nähdä milloin itse saan hankittua sen.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Beatport”

  1. savaaZ avatar
    savaaZ

    Täytyy sanoa, että tän juttus perusteella itseäkin alkoi kiinnostaa toi musiikin ostaminen netistä tuossa muodossa. :) Mielelläni ostaisin vaikka kokonaisia levyjä, en ole kyllä edes katsonut, että millä hinnalla lähtis. Mutta joku 8-10e voisi olla tavallisesta CD-levyllisestä ihan ok hinta.

    Onko muuten mitään tietoa, että onko se teoston tai jonku muun hihhuliyhdistyksen mielestä laitonta ostaa MP3-musiikkitiedostoja suoraan ulkomailta. Eikös tässä nyt jää teostot ja gramexit kokonaan ulkopuolelle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.