Sekalaista

Raauuuuh! Sivari on bäääd, intti on gooood!Viikon sekalaisen postauksen aika.

Oletteko nähneet maikkarilla mainoksen formulat eivät lopu koskaan? Oiva juoni kaameimpaan psykologiseen kauhuelokuvaan. Maailman nopein kansa roikkuu nopeasti kiikussa, kun formulat eivät lopu koskaan.

On komeaa, kun siviilipalvelusta ajatellaan lyhennettävän kuukaudella 12 kuukauteen. Samalla asepalvelusta voitaisiin lyhentää 2kk ja muuttaa se aika teholliseksi. Lomat voisivat pysyä samana, mutta etenemisvauhti ei menisikään enää sen ikimettän ameeban mukaan, vaan ajateltaisiin että alokkaat olisivat normaaleita ihmisiä. Ameebat voivat sitten mennä vaikka siihen lyhentyneeseen sivariin. On silti komeaa, kun 19v elämänsä maanpuolustusinnon huipulla tähyilevät kokelaat kommentoivat Hesarissa sivarin lyhenemistä tyyliin eihän ne nytkään tee siellä mitään?!?

Intissä on kyllä oiva propagandakoneisto, alkuvaiheessa ei ihmisiä kannattaisi päästää lomalle, niin arvomaailmaa päästäsiiin vielä paremmin rukkaamaan. Itselläkin oli vaikeuksia, mutta onneksi sitten pääsin lomalle..


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Sekalaista”

 1. luomu avatar

  Vanhana sivarina voisin kommata tähän täkyyn.

  Sivarinhan täytyy ”myydä” itsensä siihen työhön, mitä hän Lapinjärven koulutusjakson (32pv) jälkeen seuraavat 12kk tekee. Tämä työ tapahtuu yleishyödyllisessä yhteisössä, joka on kunnan tai valtionhallinnon alainen, tai kirkollinen (yliopistot, museot, sairaalat, seurakunnat, jne).
  Aktiivinen sivari käyttää ajan hyödyksi ja hommaa itsensä paikkaan josta saa vuoden verran oman alansa työkokemusta. Passiivinen sivari työntelee liinavaatekärryjä sairaalalla, tai hengailee tyhjän panttina Lapinjärvellä (tyhjä arpa).
  Aktiivinen vaihtoehto on minusta järjestelmässämme kaikkein paras. Itse en näe hyötyä taidosta kaivaa miina maahan -sen sijaan siviilipalvelus voi tuoda oman alan työkokemusta ja jatkoksi vielä työpaikan..

  Se vuoden kestävä palvelus ei nimittäin ole ollenkaan pitkä, kun huomioidaan, että olet töissä 8h/päivä viitenä päivänä viikossa. Viikonloput ovat aina vapaita, vietät illat kuten haluat ja asut missä tykkäät (jos pelaat korttisi oikein). Lomatkin voit (sivaripaikasta riippuen?) pitää milloin itse haluat. Jos ajatellaan kurkkusalaattia 24/7 kokemuksena, menee kokonaispalveluaika melko pitkälti 1:1.

  Uudistuksessa on käsittääkseni paneuduttu myös koulutusjakson sisältöön. Sen muokkaaminen olisi kyllä paikallaan – yhdentekevämpää ”koulutusta” en ole vielä nähnyt..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.