Tampereen bussikuskit

Tampereella joskus sattuu ja tapahtuu. Taas kerran nauratti.

Sattuipa Hämeenkadulla olevan hieman hiljaisempi hetki, eli keskellä päivää tien pystyi ylittämään punaisiakin päin.. Ainakin yrittää. Kaksi maailman omistajaa lähti hitaasti laahustamaan tien yli, kädet heiluivat reteesti. He katsoivat vasemmalle hypätessään tielle, oikealle kumpikaan ei raaskinut katsoa. Liian ala-astemeininkiä sellainen. Olin tulossa syömästä juuri ja katsoin, et sielläpä menee kaksi staran näköistä jätkää tien yli.

Samaan aikaan kuulin linja-auton kiihdyttävän, niinkuin Tampereella linja-auto kiihdyttää, eli täysillä, läppä pohjassa. En nähnyt paketti- ja muiden autojen takia linja-autoa, mutta äänen kuulin voimistuvan ja vauhdin kiihtyvän. Bussikuski työn touhussa.

No bussi ja nämä kaverukset olivat sitten yrittämässä samalle suojatielle samoihin aikoihin. Kumpikaan oman elämänsä sankareista ei katsonut oikealle eikä nähnyt bussin tulevan. Minä kuulin vaan kiihdytyksen ja jäin katsomaan, että kohta gore lentää.

Bussikuski huomasi kaverukset ja kyllästyi niiden laahustamiseen. Äänimerkki ja kaasu pohjassa bussi lähestyi kavereita. Ensireaktio kavereilla oli varovainen vilkaisu oikealle, sitten laahustaminen jatkui. Samassa ehkä aivot prosessoivat tapahtuvaa, lähestyvää ääntä (kenties dopplerin ilmiötä?) ja bussin alati kiihtyvää vauhtia. Sitten tulikin jo vauhtia, ja pojut juoksivat alta pois.

Bussikuski ei höllännyt jalkaansa kaasulta hetkeksikään. Ei edes epäröinyt.

Bussikuskeille ei vittuilla.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Tampereen bussikuskit”

 1. Rytsis avatar
  Rytsis

  Been there, saw that. Hurjaa menoa mansessa.

 2. Matso avatar
  Matso

  Viimeisin oma yritys kiihdyttävän bussin alle noin neljä viikkoa sitten, erona vaan että kävelin jo selkeesti vihreitä päin. Vittu (sori) että säikäytti ja ihan hetken mietin kuskin järjenjuoksun määrää.

 3. Arttu avatar

  Jos kävelee punaisia päin niin ok, jos bussi tulee kun on vihreillä niin finkkua pystyyn. Aika rokkia meininkiä joka tapauksessa!

 4. Henkka avatar
  Henkka

  Laitoit kuitenkin viihde-tägin tähän. :) Tosin mun puolesta jokainen punaisia päin kävelevä saisi jäädä auton alle. Ja pulloja pyöräteille rikkovat kävelemään avojaloin sirujen päältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.