Sosiaalidemokraattien aika on ohi

SDP on ollut vallassa aina kuin minä vaan muistan. Vallassa ololla tarkoitan sitä, että on suurin tai melkein suurin eduskuntapuolue. Silloin luulisi olevan painava sana sanottavana. [tilasto] Ja varmaan ennen sitäkin. SDP on siis ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aina suurin eduskuntapuolue, tosin juuri tällä hetkellä Keskusta on vielä suurempi.

Silti tuloerot kasvavat, kansalaisista huolehditaan yhä huonommin – samaan aikaan valtion verotulot ovat suurempia kuin koskaan. Mihin nämä SDP:n ajamat arvot sitten oikein menevät? Miksei kaikille voida taata hyvää terveydenhuoltoa? Miksi tuloerot kasvavat? Miksei SDP ole tehnyt näille asioille mitään, vaikka on voinut hyvin voimakkaasti vaikuttaa koko ajan Suomen suuntaan?

Minusta suomalaisten olisi syytä tulevissa vaaleissa ottaa järki käteen ja katsoa mihin suuntaan Suomea voitaisiin saada menemään jos SDP jätettäisiin suosiolla keskisuureksi puolueeksi. Niin ja että unohtaisi äänestää Tanja Saarelaa (ex. kampela).


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Sosiaalidemokraattien aika on ohi”

 1. Iiris avatar
  Iiris

  Ketäs sinä sitten kannatat? Jos saa udella?

 2. Lauri avatar

  Itse olen aina äänestänyt henkilöä enkä puoluetta, ja tulen todennäköisesti tekemään niin tälläkin kertaa.

 3. Jasmo avatar

  Itsekin äänestin joskus henkiölöä enkä puoluetta, mutta sitten vaaleja seuratessani tajusin, että kyseessä on lähinnä puolue- eikä henkilövaalit, joten jatkossa äänestän puoluetta.

  Iiiris: en oikein tiedä. Aika oikealle se menee, tosin en haluaisi Kokoomuksen kanssa Natoonkaan.

  Viimeksi äänestin semmoista jamppaa joka tiesi tietikoneista.

 4. haq avatar
  haq

  ”Viimeksi äänestin semmoista jamppaa joka tiesi tietikoneista.”

  Oiskohan jotain hiihdosta tietävää? Vois äänestää ;)

  Jasuhan on ollu myöhään hereillä ja typoillu?!?!??

 5. Jasmo avatar

  Nvitti ku pahuuden voimat ™ houkutteli mut bileisiin Imatralle.

  Tarkennettakoon tuota tietokonejuttua sen verran, että siis se henkilö jakoi näistä tekijänoikeus- jne jutuista samoja mielipiteitä miun kanssa.

  Mutta jos vaan koko ajan jatketaan samalla linjalla, niin terveydenhuollon, ikääntymisen ja monen muun tulevaisuuden (ja nykyisyyden) haasteet jäävät yhtä huonolle hoidolle kuin nyt. Viilataan vaan jotain pilkkua, kun sen sijaan pitäisi tehdä voimakkaita koko logiikan muuttavia uudistuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.