Sveitsi

Hieman pitää vielä muistella Sveitsiä. Kun käy tuolla tavoin lyhyen aikaa vaan jossain, niin mieleen ei oikeastaan jää kuin hyvät asiat. Huonot jäävät niin kovin hyvien varjoon, ettei niitä tule huomattua.

Sveitsissä, tai ainakin Engelbergissä, oli erikoista Suomalaiselle se rentous. Jos otetaan esimerkiksi baarit, niin kaljaa sai yhdelle henkilölle myydä niin paljon, kuin henkilö halusi ostaa. Suomessahan ei käsittääkseni saisi myydä kuin yhden alkoholiannoksen kerrallaan. After Ski aikaan kaikki saa tuplana ja ihmiset tilasivat huimia määriä kaljaa itselleen.

Toinen baareja koskeva asia oli se, että viina-annosta ei koskaan mitattu laseihin. Viinaa kaadettiin tuntumalla, mikä sattui tuntumaan hyvältä. Lisäksi baarihenkilökunnalle pystyi tarjoamaan paukkuja. Aika outoa suomalaisen silmin. Onko tämä sitä, kun ei olla niin pitkällä holhoustasossa, kuin Suomessa? Baarit menevät kiinni silloin kuin haluavat (yleensä silloin, kun asiakkaat loppuvat). Ilmeisesti mitään yölupia ei tarvita, tai niistä ei välitetä.

Toinen hämmästyttävä tekijä oli aikataulut. Bussit ja junat kulkivat minuutilleen, junat tuntuivat kulkevan vielä tarkemminkin. VR toivotti tervetuloa Suomeen, kun Lappeenrantaan saavuttiin 25 minuuttia myöhässä.

Sitä minä jäin ihmettelemään, että kuinka korkeaa teknologiaa tuollainen perinteinen suomalainen hana oikein on. Jossa ei ole siis kahta ruuvia vaan ainoastaan yksi. Ehkä siihenkin tottuu, mutta Sveitsin brittityylinen kahden hanan systeemi, josta sitten blandeilet veden sopivan lämpöiseksi on kyllä huono.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Sveitsi”

  1. Joona avatar
    Joona

    Sveitsihän on tunnettu tarkoista kelloista, joten kai niiden pitää myös elää minuutilleen suunnitelmien mukaan. :) Mut tota hanasysteemiä mä en oo myöskään tajunnu.. Mikä siinä on nii vaikeeta muuttaa ne 2 pönikkää yheks vivuks? Siinä ois kyl markkinarako jos sais myytyä muualle maailmaan noita ”oikeita” hanoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.