Päivä 24: Normaalia on

Olen nyt pidättäytynyt Twitter-keskusteluista ja oikeastaan verrattain vähän olen seurannut koronauutisointiakaan. Tehnyt ihan hyvää ihmiselle se.

Mielenkiintoista miten Korona epidemia on tuonut ihmishengen hinnan esiin. Aiemmin usein on käytetty lausahdusta ”jos yksikin henki säästyy, oli se sen arvoista” kun vaikkapa liikenteeseen tehdään jotain muutoksia. Sehän ei koskaan ole ollut totta. Taustalla näihin on laskelmat, Osmo Soininvaara sanoi radiossa että vaikkapa liikennejärjestelyissä ihmishengen hinta on 2M€.

Sehän ei ole ihan vähän. Tuntuu että koronavirus en aikana se on aika paljon vähemmän. Ihmisiä kuolee Suomessa ja maailmalla ja sitä uutisoidaan vaan lakonisesti että ”tänään kuoli maailmalla 8 000 ihmistä koronaan”.

Toisaalta lakoninen uutisointi on ehkä, ainakin maailman mittakaavassa, oikein. Eihän meitä ennenkään ole kiinnostanut, vaikka kehittyvissä ja kehitysmaissa kuolee tuhansia ihmisiä päivittäin perusasioiden puutteeseen. Vaikkapa siis puhtaan juomaveden puutteeseen.

On siis kenties linjakasta, että media vaan toteaa että ”Yhdysvalloissa yli 2000 koronan aiheuttamaa kuolemantapausta vuorokaudessa”. Ja eipä siitä sen enempää.

Erikoisia ovat ajat.

Tiesittekö että tv-ryhmät ovat kyllä paikalla sairaaloissa ja hoitolaitoksissa, niin Suomessa kuin muuallakin. Että dokumentteja tästä Koronasta on tulossa. Luultavasti paljon. Epäkohtia tullaan puimaan siis kauan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.