Päivä 2: Korona ja kotikoulu

Taas yksi päivä takana. Jotain on opittukin. Nimittäin näköjään suomalaisittain tämä Covid-19 tauti kirjoitetaan Korona, eikä ceellä niin kuin tähän asti olen kirjoittanut. Aina oppii uutta!

Vaikka otsikossa lukee päivä 2, niin on sanottava että etätöissä on oltu perjantaista saakka. Juteltiin rouvan kanssa tänään asiasta ja päädyttiin siihen, että tänään etätöissä oleminen ei oikeastaan tuntunut miltään. Ihminen tottuu nopeasti, näköjään.

Pikkuherralla oli tänään ensimmäinen kotikoulupäivä. Ei se koko päivää mennyt täydellisen samanmielisesti, mutta ihan hyvin kuitenkin. Aamulla tehtiin lukkari yhdessä, mutta siinä ei kuitenkaan pysytty. Esimerkiksi matematiikkaa ei riittänyt 45 minuutiksi läpikäytäväksi. Pitänee alkaa omaa Beta-kaavakirjaa käymään läpi huomenna. Jos tehtävät muuten loppuu, on aina ketjutettu derivaatta! Vai integraali.. Vai differentiaali.. No, joku kuitenkin. Ei vissiin tekisi pahaa itsellekään kerrata.

Tänään on opittu etätöistäkin jotain. Nyt kun kaikki ovat etänä, eikä niin että etäilijät ovat neukkareita täynnä ihmisiä, hommahan toimii aika hyvin. Kuulokkeet ja mikki kaikilla, niin puheen kuulee eikä tule sivukanavakeskusteluita. Toimii itseasiassa niin hyvin että en tiedä mitä mieltä olen näistä Teams tms kokouksista, jossa osallistujina on yksilöitä kuulokkeineen ja sen lisäksi neukkareita videolaitteineen.

Tosin siihen pitäisi keksiä joku hyvä tapa, että miten pyydetään puheenvuoroa 10 hengen palaverissa silloin kun ruutujako on päällä. Ihmiset eivät yleensä huomaa kameralle vilkuttelua. Onko oman nimen karjaiseminen puheenvuoropyyntönä hyvä? Vai onko parempia ehdotuksia?

Kuulemma jotain lääkettä Koronaan on testailtu Kiinassa hyvin tuloksin. Tässä on vaaran paikka! Toivo paremmasta saattaa altistaa nykyisen hyvän tunnelman. Joten keskitytään nyt vain tähän tekemiseen ja jos joskus joku rokote ja/tai lääke saapuu, nautitaan siitä sitten. Nyt keskitytään tähän. Sosiaaliseen etäisyyteen.

Sosiaalisen etäisyyden kurssit voisivat olla Suomen talouskurimuksen yksi pelastava tekijä. Olemme siinä lahjakkaita luonnostamme.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.