Autoilu – Varma tapa käynnistää raivo internetissä

Muutama kuukausi sitten seurasin todella outoa keskustelua Facebookissa. Joku oli linkannut Iltalehden uutisen rampista tulijan väistämisestä. Siinä siis poliisi sanoo, että jos menet antamaan tietä rampista moottoritielle liittyjälle, niin siitä voi tulla sakot.

Suomalaiset ystäväni, nuo jotka ovat kalibroineet GPS:n avulla nopeusmittarinsa niin, että voivat ajaa juuri 7km/h ylinopeutta (rikesakko tulee 8km/h ylityksestä tms), olivat riemuissaan. Juuri niin, tuo on pahinta laittomuutta, jos menet väistämään jotakuta, joka liittyy moottoritielle!

Kun kusipäisyys on lainmukaista, niin liikenteessä sen noudattaminen tuntuu ihanalta. Koska liikenteessä meistä kaikista meinaa tulla kusipäitä.

Iltalehden jutussa myös Liikenneturvan yhteyspäällikkö ylpeänä selittää, kuinka ei väistänyt tulijaa ja tulija pahoitti mielensä. Juuri näin! Hyvä Suomi ja suomalainen joustava liikennekulttuuri! Nimittäin kaistan vaihtaminen on niin vaarallista, että jokainen kaistanvaihto on mahdollisuus täyteen turmioon.

Viime torstaina ajoin Tampereella ohitustietä kohti Pirkkalaa. Helsingin moottoritien rampilta tälle ohitustielle oli nousemassa, pieneen ylämäkeen, rekka, jonka perässä 4 autoa. Vettä tihkutti vähän. Ajelin kokolailla yksinäni moottoritiellä, johon rekka oli liittymässä, kiihdyttäen minkä pystyi. Moottoritiellä oli 100km/h rajoitus. 

Nythän pitää siis lain mukaan toimia niin, että rekalle ei anneta tuumaakaan tilaa, vaan ajaa körötetään sitä omaa kaistaa. Ja nautitaan, kun rekka joutuu vetämään kiihdytyskaistan loppuessa liinat kiinni ja perässä autoilijat hätäjarruttamaan.

Nimittäin, jos olisin vaihtanut kaistaa, olisin altistunut valtavalle vaaralle!

Olkaapa varovaisia siellä teillä!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.