10 parasta itsensä kehittämiskirjaa, etkä joudu lukemaan niistä yhtäkään

Olen välillä lukenut itsensä kehittämiseen liittyviä kirjoja kirjoja.  Ne ovat minusta veikeitä. Sellaisen kirjoittaminen ei ole vaikeaa. Tämän postauksen lukemalla, saat selville kaiken näistä kirjoista, eikä sinun tarvitse lukea niitä. Koska tämän postauksen lukeminen on niin tehokasta verrattuna esimerkiksi 10 parhaan kirjan lukemiseen, säästät aikaa jopa 98%!

Kaikki kehityskirjat alkaa samalla tavoin. Ne kertovat, kuinka tulevat aivan kohta mullistamaan elämäsi. Ja kuinka helppoa se on. Yleensä tässä vaiheessa otetaan anekdootin omaisesti muutaman menestyjän kommentit, kuinka juuri tämä kirja on auttanut.

Lupaukset jatkuvat. Kohta päästään itse asiaan. Kohta paljastetaan kuinka tämä koko homma toimii. Noin. Ja sitten hehkutetaan vielä monta sataa sivua erilaisia esimerkkejä.

En tiedä onko mistään kirjoitettu niin paljon hömppää kuin law of attraction -ilmiöstä. Kymmeniä kirjoja, satoja ja satoja sivuja. Ja homman pihvi on se, että kun oikein konkreettisesti kuvittelet saavasi tai saavuttavasi jotain, saavutat sen.

Itse on kuunnellut Audiblesta yhden äänikirjan tähän law of attractioniin (siitä puhutaan myös nimellä the secret ..), jossa ideana oli se, että joku äijjä kanavoi jostain valoalukselta jonkun tyypin juttuja ja toinen kirjoitti sen kirjaan.. Eli tätä settiä on aivan laidasta toiseen.

Itse ajatukseen (en valoaluksiin) uskon – tavallaan. Scott Adams (Dilbertin piirtäjä) esitti ajatuksen minulle ensimmäistä kertaa jossain kirjassaan (ei siis sarjakuvakirjassa), kun olin teini. Hänellä oli tapana haluta asioita. Hän kirjoitti kerran päivässä kymmenen kertaa saman lauseen johonkin paperille: minä haluan xMahdollisimman konkreettisesti.

Pidin asiata ufona ja jonain mystisenä salaisuutena. En kuitenkaan teininä asiasta enempää ottanut selvää. Yliopistoaikaan tuli vastaan leffa The Secret ja sitten Audiblesta tuli joku noista hömppäkirjoista vastaan. Kaikissa täysin sama ydin. Kun jotain oikein kovasti kuvittelet, niin se saattaa onnistua.

Kuulostaa hömpältä ja onkin sitä. Mutta siinä on myös catch. Uskon siihen, että ihminen vaikuttaa paljon enemmän omaan elämäänsä kuin ehkä kuvittelee. En usko universumin värähtelyyn kanssani. Uskon kuitenkin siihen, että alitajuisesti tai huomaamattaan ihmiset estää monien asioiden konkretisoitumisen.

Jos kuitenkin oppii muuttamaan ajatteluaan ja harjoittaa tietynlaista ajattelumallia, uskon että omaa alitajuntaista toimintaa saa muutettua. Suosittelen jotain tuollaista law of attraction kirjaa kyllä kaikille, mutta varoituksena sanottakoon, että hömppäähän siinä on sitten aika hitokseen ympärillä.

Olen lukenut, kuunnellut ja ollut erilaisissa koulutuksissa, joissa näitä omaa ajattelua kehittäviä harjoituksia on tehty. Tuntuu siltä, että kaikki niissä läpikäytävät eri asiat ja uudet ”löydökset” ja hypekirjat pyörivät saman asioiden ympärillä.

Et voi muuttaa muita, jollet muuta itseäsi. Voit hallita tunteitasi. Kohtaa toiset ihmiset ihmisinä.

Minusta nuo ovat hyviä neuvoja. Ympärille kyllä on kirjoitettu paljon höpölöpöä, mutta sisuksista löytyy suunnilleen nuo asiat.

Lopuksi kaikissa huippukirjoissa kerrotaan siitä, mitä huippujuttuja ihmiset on saavuttaneet lukemalla tätä lööperiä. Niin tässäkin.

Tämä law of attraction tuli minulla taas pinnalle, kun silloinen työkaverini kertoi hänen kaveristaan, joka oli ollut jonkin aikaa työttömänä työnhakijana. Sitten tämä kaverin kaverini (tää on todella uskottavaa..) oli lukenut jonkun LOA-kirjan ja löytänyt hieman henkistä rauhaa sen avulla. Muutaman viikon päästä joku tuttu soitti hänelle, että tulisitko meille töihin, voit aloittaa heti. Sattumaako? Todennäköisesti.

Leadership and Self Deception kirjan kun aikoinani luin, niin siinä oli kyllä erittäin hyviä pointteja ihan normaaliin kanssakäymiseen. Ja työelämään. Silloin pitkäksi menossa oleva projekti saatiinkin takaisin aikatauluunsa, koska osasin kääntää omaa ajatteluani eri asentoon, enkä estänyt toisia onnistumasta. Ihan hieno kokemus.

Elikä onhan nuo kirjat osaltaan hömppää, mutta monessa on kuitenkin ihan järkevä ydin. Joskus se on peitetty paremmin joskus se on helpommin esissä. Audible ja automatkat, ne on tarkoitettu äänikirjojen kuunteluun. Ja miksei välillä kuuntelisi jotain tällaistakin hömppää?


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.