Teuvo

Vaalit 2015 – Ketä äänestäisin

Aiemmassa postauksessa kuvasin omaan angstiseen tyyliini äänestämisen haasteita ja syitä, miksi en äänestä joitain puolueita. Siitä on jo vähän vettä virrannut ja työtä äänestyspäätöstä varten on tehty.

Aloin tänään miettimään aiempaa postaustani ja sitä, että mitä minä oikeastaan ehdokkaan mielipiteiltä haluan? Aikani pyöriteltyäni ajatuksia, huomasin että minulla on oikeastaan ihan vain muutama asia, jotka mielestäni selvittävät hyvin, onko ehdokas minun makuun vai ei.

Ei vastusta ydinvoimaa. En ole ydinvoiman kannattaja, mutta kannatan pragmaattista lähestymistä energian tuotantoon. Tällä hetkellä helpoin tapa päästä sähkön tuontannossa käytettävästä hiilestä eroon on ydinvoima. Ydinvoimaa tukee myös se, että sitä rakennetaan yksityisellä rahalla ja valtio saa oikein rahaakin verojen kautta. Uusiutuvaa energiaa käyttävät ratkaisut ovat taas valtion tukemia ja parhaimmillaan myös jokaista kilowattia tuetaan.

Uusiutuvan energian kehittämistä ja kokeiluita ei pitäisi kuitenkaan missään nimessä lopettaa. Jos kiihkoaa ydinvoimaa vastaan tai puolesta, on aivan selvää, että on täysin pihalla.

Kannattaa ”tasa-arvoista” avioliittolakia. En sinänsä kannata lesboliittoja tai homoliittoja tai mitään muitakaan liittoja, mutta minusta on käsittämätöntä, että vuonna 2015 valtio kuvittelee voivansa määrätä, mitä kaksi (tai useampi) aikuinen ihminen keskenään tekee ja miksi suhdettaan kutsuu. Jos vastustaa uutta avioliittolakia, on aivan selvää, että on täysin pihalla.

Haluaa keventää sääntelyä. Tätähän kaikki haluavat, vaikka kukaan ei tiedä mitä pitäisi karsia. Syrjässä vaaleista kiteytti tämän hyvin: Voitaisiin kysyä sieltä ruohonjuuritasolta, pienyrittäjiltä, alkoholitarkastajilta jne. mikä on turhaa ja lähteä siitä katsomaan. Koska ainakin sieltä ruohonjuuritasolta näyttää siltä, että on paljon turhaa. Jos ei löydä mahdollisuuksia keventämiseen, on aivan selvää, että on täysin pihalla.

Haluaa vapauttaa anniskelua. Tämä oikeastaan liittyy tuohon aiempaan, mutta mielestäni tuo on niin oleellinen asia, että nostan sen vielä erikseen. Koko alkoholivero ja -laki on niin vääristynyt, että oikein ihmetyttää. Mielestäni kaljaa pitäisi saada myydä kaupassa vuorokauden ympäri (tai millon nyt sattuu huvittamaan), mielestäni baarit saisi olla auki vuorokauden ympäri (tai milloin nyt sattuu huvittamaan) ja mielestäni alkoholin hinta pitäisi olla sellaista, ettei sitä kannata lähtee pakettiautolla hakemaan Virosta. Jos haluaa jatkaa tätä kukkahattuneuvosliittomeininkiä, on aivan selvää, että on täysin pihalla.

Nyt joku pääsee jo sanomaan, että miksi puhun lillukanvarsista, kun pitäisi taklata oikeita ongelmia, kuten Suomen talouden viat. En minä tiedä, kuinka talous oikaistaan, mutta olen sitä mieltä, että jos päättäjä on noista yllä olevista asioista kanssani samaa mieltä, ei se voi muissakaan asioissa aivan pelkkä urpo olla.

Olen myös sitä mieltä, että taloudesta päätetään Arkadianmäellä yhä vähemmän, globaali talous vie 200 kravattikaulaa kuin pässiä narussa, jos sille päälle sattuu. Siksi on oleellisempaa, että ehdokkaan perusarvot ovat linjassa mun kanssa, kuin se, mitä hän haluaisi juuri nyt tehdä. Lisäksi, nollasopimukset sun muut ovat sen verran monisyisiä juttuja, että niistä on aika vaikeaa muodostaa absoluuttisen oikeaa mielipidettä. Joten unohtakaamme ne.

No näillä yllä olevilla perusajatuksilla vaalikoneet antaa minulle Suomen kainalopierupuolueen (eli Piraatit) ja Persuja. En tiedä. Kenties sisälläni asuukin iso persu. Siksi tämä angstisuus varmaan välillä kuplii.

Pitäisikö sitten äänestää kainalopierujen puolesta?

 


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Vaalit 2015 – Ketä äänestäisin”

 1. rontti avatar
  rontti

  Samoilla linjoilla.

  Allekirjoittanut (jonka blogin kirjoittaja ehkä tunnistaa..) on saanut yrittäjänä kovasti palautetta, kun kannatan Perussuomalaisia. Että niinkun miksei Kokoomus jne. Myös korkeakoulun käyneet arvostelevat, kun eihän se ole soveliasta persuja kannattaa millään tapaa (olenpa muuten puolueen jäsen ihan virallisesti). Itse katson asioita kokonaisuutena, en yksittäisten arvojen tai mediaseksikkyyden kautta. Tähän Perussuomalaiset toimi parhaiten ja lähdin sille tielle. Vituttaa selitellä, mutta ihmiset ymmärtävät pointin. Ja nyt viime vuosien kehityksen (Kreikka, maanpuolustus, jne++) kautta asia on käynyt helpommaksi.

  Piraatit – hyviä perusjuttuja ja muutamia hyviä ehdokkaitakin, mutta isoja linjoja ei Piraatteja äänestämällä valitettavasti muuteta. Eli omalta osaltani out. Toivottavasti pärjäävät. Haltiajäbälle bonus ydinvoimakuvioista, toivottavasti thorium on tulevaisuutta.

 2. MattiLammikko avatar
  MattiLammikko

  Mä oon luovuttanut täysin vaalikoneiden kanssa. Tai no voi niitä käyttää niin että vastaa _ainoastaan_ kysymyksiin jotka oikeasti on merkityksellisiä. Mulla kriteeristö näissä vaaleissa kiteytyy lähinnä kahteen pointtiin:
  – Verojen kiristyksen on loputtava, mielellään vieläpä niin että painopiste siirtyy työn verottamisesta kulutuksen verottamiseen.
  – TTIP / Vapaakauppasopimukset on hylättävä

  Jää kainalopierupuolue, vihreät, vasemmisto ja ehkä(?) keskusta.

 3. MattiLammikko avatar
  MattiLammikko

  Jaa niin, eihän vihreät ja vasemmisto tietenkään täytä noista kriteereistä kuin jälkimmäisen. Jäljelle jää siis tosiaan Pir ja Kepu.

 4. Jasmo avatar

  QP:lle kommenttina, että en itsekään oikein ymmärrä persuvihaa. Media ja suuri osa vastustajista on jäänyt rasisti-ikilooppiin. Samaan aikaan tämä joku kokoomuslainen ryssittelee menemään, mutta hän on vain ”yksittäistapaus”. Toki persuissa on niitä urpoja, mutta paljon ihan normaaleita poliitikkoja. En kuitenkaan itse äänestä persuja.

  Jos aikoo äänestää, niin aina jossain kusee 100-0. Esim kokoomus kaiketi kannattaa tuota TTIP -prokkista, mikä omaan korvaan kuulostaa lähinnä melko pahalta.

  Mutta koska meidän perhe taitaa olla niitä maksimiveronmaksajia (eli pienistä tuloistaan maksaa käsittämättömän paljon kaikenlaisia veroja (suoria ja välillisiä)), niin kokoomus kuulostaa taas ihan hyvältä ajatuksineen. Tosin oppositiota siitä taitaa tulla, mutta huihai.

  Mä aattelin äänestää tänä vuonna siniverisiä ja tarkemmin vielä tuota Pirkanmaan Jaskaria. En oo kaikesta samaa mieltä, mutta tuosta yllä olevasta suunnilleen taidetaan olla :)

 5. Jasmo avatar

  Joo, kainalopieruista vielä sen verran, että minulle tuli taas tänään joku PIR ehdokas vastaan vaalikoneessa. Hänen vaalilupauksensa oli, että hän käyttää sanamuunnoksia kaikissa puheissa, joita tulee pitämään.

 6. […] se taas on, että Suomessa eduskuntavaalit lähestyy. Näitä eduskuntavaalipostauksia on, tavalla tai toisella, tullut tehtyä ennenkin. Ja tehdäänpä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.