Voinko tehdä jotain kaikkien hyväksi

Ehkä se alkoi aikoinaan Engelbergissä, kun alakylien pikkukeskuksessa dumppipäivän jälkeen keksittiin tehdä hissimiehen avuksi lumityöt. Miksipä ei, mukavaahan se oli.

Tai ehkä se on aikuisuus, joka kummittelee. Tulin hyvälle tuulelle, kun autorekisteri.fi -palvelun ja Eniron avulla selvittelin sateeseen ikkunat auki jääneen auton omistajan ja omistaja (luonnollisesti) oli onnellinen. Ikkunat olivat ilmeisesti kaukosäätimen sekoilun vuoksi auenneet kaatosateessa.

Olen myös löytänyt itsestäni sen kaverin, joka tykkää vähän katsoa yleisten paikkojen perään, nostaen roskia roskiin ja sillai. Todella pimeetä hommaa.

Tietysti sen jälkeen kuin aloin puuhaamaan Pirkanmaan Meripelastajissa, tällainen auttamisajatus on kasvanut edelleen päähän. Ei me yleensä ajeta pillit huutaen pitkin jär.. meriä, vaan huomataan laiturissa kanssaveneilijän vene täynnä vettä ja tyhjennellään se pois. Toki myös niitä jännempiä keikkoja on. Pirkanmaan tehtävälistauksesta voi katsoa lisää.

Mutta sellaista olen pyöritellyt päässäni, että jos edes suurin osa ihmisistä oikeasti välittäisi vähän, mitä näille ”yhteisille” tiloille ja asioille tekee, niin jutut vois toimia aika paljon paremmin kuin nyt. Ja muutenkin kanssaihmisen huomioonottamisen lisääminen ei tekisi pahaa kellekkään.

Aikoinaan joku toi minulle Tuomiokirkonkadulla parkkimaksutositteen, jossa oli vielä 10 minuuttia aikaa. Että kun hän on tämän jo maksanut, niin jos tämä piisaa, niin ota pois. Ja sehän piisasi. Mahtava kokemus, jotenkin kulttuurinvastainen.

Ja nyt olen kuullut jo monelta muultakin, että on antanut tai saanut parkkilipun tuollaisessa tilanteessa. Pienet asiat tekevät meidät onnelliseksi. Eikä se ole keneltäkään pois. Paitsi kaupungin kassasta.

Linkki: Vapaaehtoisia kannustaa auttamisenhalu ja julkinen arvostus .. Tämän vuoksi minunkin pitää kaikille mainostaa, miten erinomaisen hienoja hyväntekeväisyystöitä olen tehnyt ja miten muutenkin olen hyvä ihminen.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Voinko tehdä jotain kaikkien hyväksi”

 1. Hapo avatar
  Hapo

  Itsekin oklen harrastanut rekisterikilpien perusteella omistajan selvitystä sekä hyvässä että pahassa:
  – Hyvä: Prätkä parkissa valot päällä. => Omistajan selvitys ja soitto => Säästyi akun kuivumiselta.
  – Paha: Itse prätkällä auton takana liikennevaloissa ja kuljettaja päättää pestä ikkunat siinä paikalla. Seurauksena mun silmät ja suu täynnä Lasolia, eli ei nää mitään ja liikennejuopumuksestakin voitaisiin ehkä syyttää. => Kuva rekisterinumerosta ja (ärtynyt) tekstari perään, josko viitsisi seuraavalla kerralla tarkistaa ettei takana ole pesusta kärsiviä.
  – Hyvä/paha?: Auto pysäköitynä tulvehtivan jalkakäytävän päälle niin että jalankulkijat joutuvat kahlaamaan vedessä päästäkseen ohi. => Kuva autosta ja lähetys MMS:llä omistajalle saatekysymyksellä ”Onkohan tämä ihan oikein pysäköity?”.

  Kumpaakaan viesteistä ei tullut vastausta.

  Kannatan lämpimästi yleisistä paikoista huolehtimista ja pysäköintikuittien kierrätystä. Automaatteihin voisi lisätä sellaiset klipsut joihin voi tuoda laput joissa on vielä aikaa. Pysäköinninvalvojilla ei saisi olla olla lupaa koskea niihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.