Älä äänestä

Älä äänestä, jos ei kiinnosta

Älä äänestä

Kuntavaaleissa äänestysprosentti oli pieni, vain reilut 50%. Se kirvoitti laajan keskustelun siitä, miksi näin on ja mitä voitaisiin tehdä että äänestysprosentti nousisi. Hesarin yleisönosastolla on jaettu kaikenlaisia erilaisia syitä ja ratkaisuja homovastaisuudesta äänestyspalkkaan.

Mutta miksi äänestysprosentin pitäisi olla suurempi? Miksi ihmisiä, joita ei kiinnosta nyt, pitäisi jotenkin saada motivoitua äänestämään?

Koska minä olen oikeassa ehdokasvalinnan suhteen, juuri minun ehdokkaani on oikea, niin on vain ja ainoastaan hyvä asia, kun ihmiset eivät käy äänestämässä vain sen takia, koska pitää äänestää. Näin minun ääneni on laskennallisesti tehokkaampi.

Ja miksi ihmisiä, jotka eivät seuraa politiikkaa, eivät seuraa yhteiskuntaa eikä politiikka kiinnosta, pitäisi ruoskia äänestämään ja aiheuttamaan kaikkien Tony Halmeen kaltaisten sankareiden pääsyä politiikkaan? Onko se jotenkin kansan ääni?

Jos epäilyttää tai ei kiinnosta, älä äänestä.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Älä äänestä, jos ei kiinnosta”

 1. Petja avatar
  Petja

  Mitäs ihmeen merkitystä yksittäisellä ehdokkaalla on? Suomen käyttämässä edustuksellisessa demokratiassa valta on parin vahvimman puolueen päärahoittajien taskuissa. Eipä tuolla ole puoluejohdolla kuin naamarin virka ja yksittäisellä ehdokkaalla ainoa tehtävä on päästä/olla pääsemättä lööppeihin.

  Jos media vaikka alkaisi julkaisemaan tietoja siitä millaisten päätösten takana mikäkin puolue on oikeasti ollut, aloitteen tekijänä, kannattajana ja vastustsajana ja pitäisi näistä jonkinlaista kirjaa, niin kansalaisella olisi mahdollisuus olla poliittisesti ajantasalla.

  Nykyään media vain keskittyy riepottelemaan yksittäisiä henkilöitä ja paiskomaan mahdollisimman isoja lööppejä seinille. Ja iso osa mediasta ei tunnusta pää-äänenkannattajuuksiaan. Väittävät olevansa puolueettomia, mutta jutut ovat kuin Pravdasta. Ei ole vaikea ihmetellä miksei kansalaista kiinnosta, kun sanat eivät vastaa tekoja ja tekoista ei kukaan pidä kirjaa.

  Järkevät ihmiset tajuavat, että sillä ei ole mitään väliä minkä niminen sormi niitä nappeja painelee, kun se valta ei ole sillä henkilöllä. Miksi siis äänestää, kun sillä ei ole mitään väliä? Puolueet, lobbarit ja hyväveli-verkostot on ajaneet tämän maan demokratian sellaiseen ahdinkoon, ettei siitä pääse kuin vaihtamalla ”vanhat” puolueet ja niiden kätyrit kokonaan pois. Ja siitä nimenomaan media ei tykkää, suurin ajojahti ikinä, kun joku yrittää rikkoa vanhat valtarakenteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.