Kaupin jalkapallostadion

Kuvaa säästökohde

Kaupin jalkapallostadion
Säästetään kaikesta

Nyt kun pitää säästää kaikesta, koska rahaa ei ole, niin Jasmon blogi kantaa kortensa kekoon. Nimittäin ihmetyttää hieman tämä säästämispolitiikka aina välillä. Säästetään vaikka vanhusten hoidosta, säästetään nuorison hyvinvoinnista ja ehkä poliisistakin.

Silloin tällöin kaltaiseni populistin eteen tulee kuitenkin samanlainen tilanne kuin eilen, jolloin pilkkopimeässä Kaupissa tuli vastaan valon satama, tyhjä jalkapallokenttä täydessä valaistuksessa. Ketään ei kuitenkaan ollut missään, en nähnyt itseni lisäksi kuin 2 henkilöä ulkona eilen illalla.

En tiedä montako euroa valaistuksen polttaminen maksaa ja paljonko niitä saa hoitajan palkalla polttaa, mutta periaate on tärkein. Miksei me ensin säästetä näistä aivan täysin typeristä kuluista, joita tulee vain siksi, kun ei ole hankittu vaikka etäohjausta, hämäräkytkintä tai jotain ihan vain käytäntöä sähkön säästämiseen? Joka esimerkiksi viikossa maksaa kulunsa takaisin.

Kannustan kaikkia kuvaamaan tällaisia vastaan tulevia kohteita ja herättämään keskustelua, että pitäisikö edes yrittää säästää jostain järkevästäkin, eikä vain  homekoulujen korjauksesta.

Mutta nämä ovat kamalan populistisia ajatuksia.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Kuvaa säästökohde”

  1. Petja avatar
    Petja

    Valoissa säästäminen on vähän kyseenalaista – jos siellä ei ole kenttähenkilökuntaa paikalla vaan on ajastettu valot sammumaan, kun viimeinen joukkueen harjoitusvuoro on loppu syntynee enemmän säästöä, kun se, että siellä paikalla on joku kaupungin työntekijä sunnuntai-iltapalkalla katsomassa, tuliko sinne joukkueet vai ei ja pidetäänkö valot päällä vai ei.

    Valkeakoskella joukkueet saivat itse sytytellä tekonurmelle valot lopputuloksella, että ne paloivat joka toinen yö, kun niitä ei osattu sammuttaa.

    Nykyinen tapa lienee kustannustehokkain…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.