Nokia Lumia 900

Se nyt on sama mitä ne on, kunhan niitä on enemmän kuin toisilla

Nokia Lumia 900Mulla on kyllä tässä viimeisten vuosien aikana mennyt usko mediassa esiintyviin asiantuntijoihin, joilla on jokin hieno näkemys jostain, mistä vaan, asiasta. Se jonkin verran riivaa minua.

Puhun tietenkin Nokiasta. Omistanhan muutaman Nokian osakkeen, joten kaikki, jotka tämän viestin luettuaan ostavat Nokiaa ja nostavat hintaa, mahdollistavat minun exitin. Vai mitä?

Nimittäin Lumia. Kävin eilen kaupassa räpläämässä Lumia 900:sta ja kivaltahan se tuntui. En kovin paljoa siihen kerinnyt perehtyä, mutta hyvä fiilis noista jää. Analyytikot ja asiantuntijat ovat kiitelleet Lumiaa ja kehuneet designiä.

Mutta.

Sovelluskaupassa on alle 100 000 appsia! Siis aivan paska härveli, ei voi tehdä mitään. Ajattele, alle 100 000!

Google Marketissa, joka idioottimaisesti nimettiin Google Playksi, on yli 500 000 appsia ja Steven marketissa vissiin siitäkin enemmän. Ja koska WP Marketissa on vähemmän, on se paska, eikä sillä tee mitään. Tämä on analyytikkojen mielipide. Jopa teknobloggaajat ja podcastaajat jauhavat samaa. Että kun on vain 100 000 appsia.

Minulla on Samsung Galaxy S. Marketissa olisi siis yli 500 000 appsia, mutta minulla on asennettuna 25. Eli vähän rapiat 400 000 appsia on minun osalta nytkin käyttämättä Marketissa, enkä tee niillä mitään.

Oikea kysymys näiden markettien merkityksekkyydestä ei ole se, kuinka monta appsia niissä on vaan

  • Mihin markettiin ns. killer appsit tulee ensimmäisenä
  • Missä marketissa on hyvin maksavia käyttäjiä, jotta killer appsit tehdään sinne

Eli oikea ongelma on se, milloin Audible tuo WP-clientin softaansa. Tai milloin Instagram tulee WP-alustoille. Tai milloin seuraava HypeWord tehdään ja tehdäänkö se ensimmäisenä WP-alustalle. Siitä on kysymys.

Ei ketään kiinnosta, onko marketissa 10, 100 vai 1001 asiakassoftaa twitterille. Kunhan on se yksi ja paras.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.