Persu sitä, persu tätä

Media ei ole vieläkään palautunut persujen vaalivoitosta. Ja minua se alkaa jo ketuttamaan. Oikeasti persujen vaalivoitto on paljastanut mediasta ja ihmisistä siinä järjestelmässä enemmän kuin Suomen kansasta. Siltä ainakin tuntuu.

Mikael Jugner (SDP) sanoi Tuomas Enbusken showssa, että aluksi persut olivat melko levällään, mutta nykyisin jo paremmin ruodussa – pikkuhiljaa oppivat käyttäytymään siinä ympäristössä, jossa kaikkea sanottua voidaan lainata ja tehdä otsikoita. Kaikki muut paitsi Suomen urpoin sahuri, jolle asia ei valkene. Olen Mikaelin kanssa samaa mieltä.

Tuomas, joka normaalisti on erinomainen haastattelija, hyökkäsi haastattelussa persuja vastaan, syyttäen heitä vaikka mistä. Tuomaksen varsin selkeä kokoomuksen puistoliberaaliosasto (näin tulkitsen?) ei vaan voinut sulattaa persujen pärjäämistä tässä hiton ankeassa demokratiassa. Hyväkin toimittaja sortui apinamaiseen käytökseen ja – tietenkin – hävisi sitten Soinille, kun yritti alkaa haastamaan.

Tänään Hesarissa sama meininki jatkui yhdessä sisäsivukolumnissa, otsikolla Soini ei saanut joukkojaan kuriin. Ai että kun Hanna Kaarto, hesarin uutispäällikkö, saakin kerättyä kivan helppoja pisteitä voihkimalla, että jo se on kauheaa kun Halla-aho ja Hakkarainen. Ja lopuksi vielä hieno klausuuli, kuinka näyttää siltä, että Timo Soinin porukka hajoaa presidentinvaaleissa ja Soini ei saa kannatusta – tämä johtopäätös ilmeisesti tulee tuolta Halla-aho / Hakkarainen sektorilta.

Tänään Hesarissa oli myös valopilkku. Etusivun Merkintöjä -osiossa Kuukausiliitteen esimies, jolla on vissiin sen verran jo pisteitä kerättynä, että uskaltaa sanoa jotain järkevää, ihmetteli, miten Halla-ahon kreikkaläpästä saatiin suurenneltua sellainen kuin siitä tuli. Myös suosikkiohjelmassani Pressiklubissa ollaan asiaa jo pari kertaa käsitelty. Persujen käsittely mediassa on juuri sellaista, minkälaiseksi haukkujat taas haukkuvat persuja.

Minulle tuli yllätyksenä, että Kreikan sotilasjuntan aika (1967-1974) on Suomessa yhä niin kipeä asia, ettei siitä saisi Facebookissa laskea leikkiä. – Lauri Malkavaara

Ja annahan olla, Jussi Halla-Aho sanoi tänään lehdessä (HS edelleen), että voisi kannattaa kuolemantuomiota joissain tilanteissa, mutta ei halua sitä Suomeen. Radio Rock tänään: Haastattelemme Jussi Halla-Ahoa, joka haluaa Suomeen kuolemantuomion.

Radiosta lisää. YleX ja erityisesti Radio Milleniumin kirjoittajat ovat ehkä sotajalalla persuja vastaan. Toki se on huumoria ja sarkasmia, mutta vitsit on sitä tasoa, että Tässä on herra Ar Jalainen, joka haluaa neekerit affenanmaalle. Tätä on ollut jo kauan – mielestäni jo liian kauan. Persujen valinnasta eduskuntaan on puoli vuotta, eikö vitseissä pitäisi olla jo jotain substanssia? Tosin, olen tietty jotenkin nyt herkistynyt tälle persupaskalle viimeaikoina ja varmaan tulkitsen tämän väärin. Ovathan kaikki puolueiden edustajat stereotypioitu huumorissa, aina Nalle Walhroosista lähtien (erinomainen hahmo Milleniumissa muuten!)

En ole Halla-aholainen, persu tai oikein mikään muukaan, mutta kyllä minua kivistää tämä taso, millä persuja käsitellään. Politiikasta viis, varjobudjeteista viis, se sano et neekeri!!11. Vahvalla pohjalla mennään. Uutisoinnin taso tuskin ainakaan nousee, kun pressavaalit ja ainainen EU-vääntö alkaa.


Posted

in

by