Iso Jytky!

Iso Jytky
Iso Jytky

Tuli iso jytky! Perussuomalaiset, basic Finns, oli suurin vaalivoittaja. Tämä tuskin on kenellekään uutinen enää. Nyt kolme päivää jytkyn jälkeen pitää vähän kommentoida.

Piraattipuolue oli suurin eduskunnan ulkopuolisista puolueista jollain puolen prosentin kannatuksella. Sekin oli kiva juttu, mutta erityisen hyvältä on näyttänyt Piraattien meininki vaalien jälkeen – palautesilmukka on alkanut ja jos ehdotettu kehitys puolueessa etenee, voi olla että saavat minun ääneni myös kunnallisvaaleissa.

Kurhisia sun muita bordellimiehiä vaan ei jaksa toista kertaa äänestää.

Mutta sitten jytkyyn!

Olen melko huvittuneena seurannut vihreiden katkeraa tilitystä ja toisaalta itseään fiksuina pitävien ihmisten kauhistelua persujen menestyksestä. Muuttopalvelu Niemen linkkaaminen oli ihan hauskaa, mutta ihmisten vuodatus siitä, kuinka suomesta pitäisi nyt muuttaa pois, osoittaa kyllä melkoista vihjeettömyyttä.

Ei, Timo Soinista ei tullut diktaattoria. Ei, persut eivät ole suurin puolue. Ei, ei ole varmaa, onko persut edes hallituksessa. Ei, Timo Soinista ei todennäköisesti tule pääministeriä.

On tietysti hauskaa naureskella persuille, Kike kerkisikin jo ilmoittautua ministeriksi ja kauhistella ydinvoimaloiden rakentamista mannerlaattojen päälle. Onko Kike sen huonompi vaihtoehto kuin Silmälasisankari tai alusvaatemalli tai golfratakikkailija? Hän ei vain ole vielä kerinnyt oppia puhumaan kuin poliitikko ja lapsuksia tulee varmasti jatkossakin.

Toinen persujen voimakas argumentti on, että Portugalin kriisirahoitus pitäisi lopettaa ja antaa noiden maiden mennä velkasaneeraukseen. Tätä on kokoomus ja keskusta voimakkaasti vastustaneet, SDP pitänyt takin puoliksi päällä, jotta kääntö on helppoa. Mutta media on jotenkin saanut ihmisten päähän sellaisen ajatuksen, että koska persut vastustavat rahan työntämistä vakausrahastoihin, ne ovat tyhmiä.

 • MIT:n kansantaloustieteen proffa lyttää vakauspakettipuuhastelun
 • Ålandsbankenin varainhoitaja sanoo, että Kreikka ajautuu velkajärjestelyyn joka tapauksessa
 • Aalto-ylipostin kansainvälisen talouden proffa sanoo, että kriisimaiden velkasaneeraus ei ole vieläkään myöhäistä.

Ja varmasti samanlaisia professoreita löytyy myös puhumaan asian puolesta. Tässä nimenomaan ei ole sellaista toimintamallia, jota voitaisiin varmasti pitää parhaana. Mutta media on saanut persut näyttämään tyhmiltä junteilta, jotka eivät tajua Suomen parasta. Oikeasti he tarjoavat vaihtoehtoa. 10 vuoden päästä tiedämme, mitä olisi kannattanut tehdä.

Vihreiden vaalitappio ei varmaan ollut minun ansiotani, vaikka olinkin hyvilläni siitä. Vihreät puolueena on tällä hetkellä täysin turha, sillä he yrittävät pitää ekomiehen ja -naisen imagoa yllä, vaikka oikeasti annettavaa on lähinnä sosiaalipoliittisella puolella. Mutta siitä ei puhuttu, tärkeämpää oli vaahdota ydinvoimasta ja kieltää kaikki muutkin tavat, joilla energiaa voidaan tuottaa.

Keskustan vaalitappio oli vielä hienompaa. Vaalirahasotkussa niin täysin ryvettynyt puolue jos menettää vain 16 paikkaa, niin siinähän pitää olla jo tyytyväinen. Paavo Väyrynen ei päässyt eduskuntaan, uskon että pelkästään tämä asia saa Suomessa oikein kehityksen kulta-ajan käyntiin.

Tiurakaan ei päässyt eduskuntaan. Mahtaa ketuttaa.

Kunhan Stubb pysyy ulkoministerinä, niin Suomessa on kaikki ihan hyvin. Jännityksellä sitten katsotaan, kauanko Perussuomalaiset on olemassa.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Iso Jytky!”

 1. Teuwo avatar

  Seuraan mielenkiinnolla uskaltaako joku nyt, kun Suomen Tsaarin Urho I kuolemassta on kulunut 25 vuotta ja maalaisliitto – korjaan KEPU otti kunnolla kansiin, kysyä mitä niillä 2,1 miljardilla vuotuista puutarha- ja maatalouden tukea saadaan…

  PaskaPaten, Lindenin yms. lähtö oli Jubelia – sen sijaan on harmi että Donner jäi pois mutta Thors ei.
  Heittäisin että Jörkka olisi ollut esim. hieman Karpelaa asiallisempi kulttuuriministeri…

  Parempi tietysti että RKP kiinitiöministeri jäisi ja pysyisi pois, mutta toivo moisesta voi olla aika turha.

 2. True vai Basic? avatar

  Hyviä ajatuksia!
  KV-mediassa puhutaan True Finns? Kumpi on oikea?
  Tuo vaan otti silmään ja uskaltaisin jakaa linkin muillekin jos puolueen nimi olisi oikein… :) Hyvää pääsiäistä!

 3. Jasmo avatar

  True Finns se oikeasti on.

 4. Lasten kenkäkauppa avatar

  Perussuomalaiset osapuoli pitää sitä tarpeellisena vähentää maahanmuuttajien tulvaan maahan ja rajoittamaan maahanmuuttoa. Myös suhteessa niiden suhtautuminen maahanmuuttajiin maassa Perussuomalaiset ohjaa periaate ”muukalainen luostari ja sen sääntely ei mene” (Suomalainen Maassa Maan tavalla) ja tarjoavat nopeuttaa sopeutumista maahanmuuttajien kieltämällä rahoitustukea säilyttämistä niiden kulttuuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.