14 Samsung Galaxy S:n ongelmaa

Samsungin Galaxy S oli ihan ok puhein 2.1 firmwarella. Ainoastaan kalenterin kanssa oli issueita, ja sekin oli Googlen päässä. Flash ei toiminut, mutta muuten homma oli semisti paketissa. Sitten päivitin sen Android versioon 2.2. Tässä lista ongelmista, joita olen kohdannut sen jälkeen.

 1. Herätyskello ei herätä aamulla, jos herätys on laitettu vasta edellisenä iltana.
 2. Herätyskello herättää ”joka arkiaamu” -herätystä, vaikka ko. herätys on poistettu edellisenä iltana.
 3. Mediatarkistus puhelimen käynnistyksen yhteydessä kestää kaaaauan.
 4. Puhelimen ollessa yksinään, se värisee joskus sen merkiksi, että prosessit kaatuvat.
 5. Akku kesti esim tänään 8 tuntia, kun akun kulutusta katsoo, niin näyttö näyttää 97% kulutusta, vaikka aktiivista käyttöä puhelimella on ollut alle 5 minuuttia.
 6. Bluetooth pätkii (audion kanssa).
 7. Puhelin sammuu todella hitaasti. Sammutettaessa se ensiksi olevinaan sammuu, mutta jotkut prosessit eivät kuole ja puhelin värähtelee noin minuutin päästä sammumisesta. Vasta sen jälkeen puhelimen voi käynnistää uudestaan.
 8. Nettiselain miettii uusien osoitteiden (go to..) kanssa joskus yli 10 sekuntia, ennen kuin alkaa lataamaan uutta sivua.
 9. WLAN-tukiasemana käytettäessä pitää välillä muutaman minuutin katkoja wlan-liikenteessä (jolloin asiakkaiden netti ei toimi)
 10. Market hävittää välillä ladatut ohjelmat ja cache pitää tyhjätä, jotta tilanne palautuu
 11. Market toimii tooodella hitaasti.
 12. Yhteystietokirjasta puuttuu osa pikahakukirjaimista, esim H. Aika monella suomalaisella alkaisi nimi kirjaimella H. Tai I. Kirjaimet ZXY sentään ovat..
 13. Aina silloin tällöin puhelin on todella hitaalla hetken aikaa. Joskus PIN-koodin syöttäminen ei meinaa onnistua, kun puhelin on niin jojossa ettei tiedä mitä numeroita se hyväksyy ja mitä ei.
 14. Google Maps (joka on osa puhelinta) on käyttökelvoton, kun se menee aina nukkumaan, jos sitä ei räplää koko ajan. Ja kun se menee nukkumaan, se hukkaa GPS signaalin. Ja sitten kun saat ruudun epälukittua niin se alkaakin ettimään gps-signaalia. Melko käyttökelvoton mihinkään, paitsi kartan selailuun paikallaan ollessa (mihin se on tosi hyvä)

Näin, jälleen kerran, puhelimen firmispäivitys ei varsinaisesti parantanut puhelimen käytettävyyttä.


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “14 Samsung Galaxy S:n ongelmaa”

 1. Mikko avatar

  Samanlaisia kokemuksia itsellä. Tuohon voisin lisätä, että firman exchange-kalenterin sain itse kyllä synkattua hienosti, mutta tapahtumat eivät näkyneet kalenterissa. Tiedän että ne olivat kuitenkin synkkautuneet, koska ne löytyi haulla. Kolmella Galaxy S:ää kokeilleella kaverilla neljästä oli sama ongelma.

 2. Odeli avatar

  Samassa veneessä ollaan, joskin mun SGS:ssä ei ole ihan noita kaikkia oireita päivityksen jälkeen. Duunin Exchange -sähköpostitilin käyttö sen sijaan jäädytti koko luurin täysin käyttökelvottomaksi. tehtävien hallinnasta näkyi, että ko. prosessi vie prossusta ihan tolkuttomasti tehoa.

  Ongelma lievenee tehdasasetusten palauttamisella ja siten, ettei asenna mitään muita ohjelmia ja määrittää vain tuon yhden tilin. Nyt toimii ihan ok kaikki, mutta yksi kerrallaan vielä etsin ohjelmaa tai niiden määrää, joka murtaa kamelin selän ja johtaa täysjumiin. Oon siis jo neljä kertaa ton factory resetin tehnyt ja sen jälkeen aina aluksi toimii hetken ihan mallikkaasti.

  Mikäs tässä, jos ei sähköpostia tarvitsis – mutta kun se on ihan olennainen osa mulle.

 3. hjhjhjh avatar

  6,9,14 kohdista ei kokemuksia 3 kohta väliin mediatarkistus kestää kauan, muuten ei tunnu osuvan mikään kohta mun puhelimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.