Big Brother, OMG

Olen katsonut tässä Big Brotheria muutaman kerran. Tai anteeksi, yrittänyt katsoa.. Tämä on tietysti nolo tunnustus, mutta näin olen tehnyt.

Ongelma on se, että ei sitä vaan pysty katsomaan. Ei vaan pysty.

Syynä on se, että henkilöissä ei ole mitään kiinnostavaa ja mitään oikeita tehtäviä ei ole ainakaan vielä tullut.

Olenkin sitä mieltä että kilpailijoita pitäisi kiusata paljon pahemmin. Tilannetta voitaisiin sekoittaa kertomalla valheita ulkopuolisesta maailmasta. Vaikkapa, että Irak on alkanut myymään öljyä suoraan Suomeen. Tai ehkä jotain vaikka vähän jännittävämpää. Pelattaisiin vähän sellaisia kortteja, jotka saisivat kilpailijat kyseenalaistamaan juttuja. Sammutetaan valot, pidetään BB hiljaisena, liikutetaan kelloa 3 tuntia yhdessä tunnissa, saadaan ihmiset sekoamaan. Lähetetään kaiuttimista silloin tällöin säikäyttäviä ääniä täysin randomilla. Annetaan viinaa niin kauan kunnes kukaan ei halua enää juoda. JOTAIN MUUTA.

EI esimerkiksi tuoda jotain avoparia ja sitten yritetä niitä saada pussailemaan muiden kanssa.

Tänä vuonna katsoin ensimmäisen jakson, jossa kilpailijat esiteltiin, mutta varsinaista jaksoa en jaksanut katsoa siihen perään, koska se oli niin pyllystä. Big Brotherin alkuvaiheet on niin naurettavia, etten tajua, mikä idea niitä ihmisiä on sieltä äänestää pois, kun yhden poistuneen tilalle tulee neljä lisää!?

Ja miten kaikki ihmiset, jotka BB:hen on valittu, onkin saatu niin samasta puusta veistettynä. Tai ei kai ihan kaikki, mutta suurin osa. Haluaisin käyttää julkisuutta hyväksi ja alkaa tekemään juontokeikkoja baarissa. Vai onko se vain se Talo, joka saa kenet tahansa lannistumaan ja taantumaan?

Tänä vuonna BB:ssä oli heti ensimmäisenä jotain mitä koskaan ennen ei ole ollut, eli asukkaat eivät olleetkaan asukkaita, vaan kokelaita. Mitä helvettiä? Se, että ne oli kokelaita, tarkoitti sitä, että ensimmäisellä tynkäviikolla äänestettiin jo 2 pois. OHO, olipa todella ennennäkemätöntä. Katsojia ei vissiin pidetä niitäkään minään varsinaisina ruudinkeksijöinä.

Hesarin toimittaja kertoi olostaan BB-talossa testikuvauksissa. Hän sanoi ohjelman olevan tutkimuksen tylsyydestä. Kysymys kuuluukin, kenen tylsyydestä? Katsojien vai asukkaiden? Vai molempien?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Big Brother, OMG”

  1. Jukkis avatar

    Oon täysin samaa mieltä. Itse tykkäsin todella paljon formaatista kun se tuli Englannin produktiona. Pakko myöntää, että koukutuin pahasti. Englannin BB:ssä itse BB vetää showta ja ihmisten valinta on todella pitkä psykologinen prosessi.

    Välillä ohjelmassa käy psykologi, joka analysoi ihmisten käyttäytymistä ryhmässä ja yksittäisesti. Myös analysoi minkälaiset voimasuhteet talossa milloinkin on. Todella mielenkiintoista ja aivan loistavaa.

    Ohjaus ja tehtävä ovat oikeasti hauskoja. Muistan mm. tän pätkän jota katsoessa (ja noihin ihmisiin tutustuessa) jotenkin nauroin ihan kippurassa. Kuinka yksinkertaista, ja kuinka silti loistavaa.

    http://www.youtube.com/watch?v=Mb4iN9eZ5zc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.