Miksi kukaan äänestäisi Vihreitä?

Vihreiden suurin julkkis täällä interwebissä on tietysti JJ. Kasvi, jota on pidetty internetin vapahtajana ja ihmisten oikeuksien puolustajana. Yksi ja ainoa niistä, joka Arkadianmäellä tietotekniikasta ymmärtää. Joskus JJ oli vielä tasavertainen, ei ollut kauaa siitä, kun Kasvi oli vielä harrastanut Klingonin kieltä ja oli internetin oikea käyttäjä. Nyt Kasville on tapahtunut se, mitä yliopistossa tapahtuu opiskelijoille, jotka rupeavat assariksi, valmistuvat, rupeavat tekemään jatkotutkintoa, joista tulee ehkä yliassareita ja niin edelleen. Eli, vaikka kosketuspinta todellisuuteen joskus oli vielä hyvin terävä, opiskelijan arki on unohtunut kaikkien vuosien varrella.

Huomaan joitain asioita tapahtuneen itsessänikin, opiskelijan arki ei tunnu mahdottoman läheiseltä ajatukselta enää. Mutta samaa vaivaa on myös vihreissä. Vaikka JJ ei varsinaisesti internetiä vastaan vielä kampanjoi, on hänestä tulossa vanha ukko, joka hakee vain turvallisuutta itselleen ja lähimmäisilleen. Ja mikäs siinä, sehän on varmasti geneettisessä koodauksessa ihmiseen nakerrettu, että ei tarvitse olla sankari koko ikäänsä. Ellei ole Chuck Norris. Mutta politiikkaan se ei oikein sovi, ehdotuksista tulee järjenvastaisia.

Viimeisin osoitus tästä on se, kun JJ haluaa aseiden omistajat liittää harrastusseuroihin pakolla, kytkeä RFID-tarroja aseisiin, jotta poliisit voivat lukea oven takaa, mitä aseita sinulla on, mahdollistaa poliisien kotikäynnit aseiden valvonnan suhteen (vrt. kotietsintä) ja paljon muutakin melko mystisiä hommia. Etkö usko? Lue itse.

Miksikö? Koska jotain on tehtävä, kun näitä kouluampumisia ja muita tulituksia tähän saakka on ollut. Viis siitä, vaikka kouluampujat ovat laskelmoivia, kylmäpäisiä sunnittelijoita, jotka olisivat vaikka räjäyttäneet koulun, jos asetta ei olisi ollut saatavilla (Myyrmanni anyone?). Viis siitä, vaikka Porvoon räiskijä ampui luvattomalla aseella, nimittäin luvan omistaja oli myynyt aseen pimeille markkinoille. Ja tämä ei ollut yllätys, tiukentuneiden lainsäädäntöjen vuoksi aseiden jälkimarkkinat ovat käytännössä nollassa ja jos aseen omistajalle tulee rahapula, ostajaehdokkaat ovat ainoastaan laittomia hankkijoita. Hups. Mutta jotain olisi taas tehtävä. Pitäisikö kieltää pienikaliiberiset aseet, kun ammunnat ovat tähän saakka tapahtuneet niillä? Eivät uhritkaan kidu niin paljoa, kun seuraava tapaus tulee metsästyshaulikon kanssa kouluun.

Mutta kuten sanottu, ei ole tärkeää, mitä tehdään ja että onko siinä jotain järkeä, tärkeämpää on että tehdään jotain, että voidaan sitten jeesustella, että asian eteen on tehty töitä. Samaan aikaan nuorten psykiatria edelleen rämpii rahatta.

No, se aseharrastuksesta. Kasvi on kasvattanut itselleen viimeaikoina myös inhottavan ominaisuuden, pikkumaisen ruikutuksen. Hän kiukuttelee Twitterissä, että miksi Vihreitä aina dissataan, miksi media on vihreiden kimpussa. No, kun Vihreiden hallitusaikana rakennetaan ydinvoimaa lisää ja Kokoomus on Suomen kuuluvin vihreitä arvoja ajava porukka, niin on ehkä syytäkin vähän kuittailla Vihreille. Mikä heidän virka oikeastaan on? Ehkä vihreiden vaalivaltit ovat monikulttuurisuus ja perustulo, jotka eivät tällä hetkellä ole kovin kovassa huudossa kumpikaan.

Uusimmassa blogahduksessaan Kasvi ruikuttaa taas Perussuomalaisista, kai se alkaa harmittamaan, kun toiset puolueet menevät vasemmalta (vai oikealta?) ohi. Nimittäin kun Timo Soini oli mennyt sanomaan, että jospa ei huononnettaisi enemmistöjoukon (luterilaiset) oloja sen vuoksi, että jokin tasa-arvopykälä muka täyttyisi muiden uskontokuntien kesken. Nimittäin kun 500 oppilaan koulussa on 450 luterilaista, 30 kirkkoon kuulumatonta ja loput 20 eri hajauskontoja, niin on ihan väärin, että noille jämille ei järjestetä yhtä joustavasti opetusta kuin enemmistölle. Että näin. Olen nyt tietysti rasisti ja maahanmuuttovastainen ja varmaan paljon muutakin, kun enemmistön edustajana olen sitä mieltä, että Timo Soini on nimenomaa oikeassa. Että järjen käyttö on sallittua myös tasa-arvokysymyksissä, vaikka sitähän se ei ole. Vaan pitää olla äärimmäisen korrekti. Sairaanloisen korrekti.

Hauskaa tuo vähemmistöjen huomioon ottamisen jeesustelu Kasvilta, kun samaan aikaan Vihreät kannattavat vaalien minimikannatusrajan nostamista, joka karsii huomattavasti uusien pienpuolueiden pääsymahdollisuuksia eduskuntaan. Mutta mitä tietysti voi odottaa, kun tuo edustaminen on tullut siihen pisteeseen, että on yhtäaikaa kansanedustaja, HOK-Elannon edustajistossa, Tekniikan Akateemisissa ja muissa luottamustehtävissä. Se ei ole Kasvin mielestä edes ongelma, se kun on maan tapa. Maan tavastahan me kaikki tiedämme.

Mutta ei kaikki ole Kasvin vika, tietenkään. Vihreissä riittää kaikenlaisia sankareita, kuten surullisen kuuluisa Kaisa Rastimo. Siinä elokuva-alan ihminen, joka on niin pihalla, että jopa Vihreät itse häpeävät häntä. Tämä on huikeaa. Epäilemättä hän haastaa minut kunnianloukkauksesta oikeuteen tämän postauksen takia, kuten tapoihin kuuluu. Ainakin jos samassa yhteydessä on joku pelottava sana. Lapsiporno.

Vihreät eivät minun ääntäni saa, ennemmin äänestäisin vaikka RKP:ta. Enkä sitäkään kovin mielelläni.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Miksi kukaan äänestäisi Vihreitä?”

 1. Teuwo avatar

  No vihreisiin loikkasivat Ryssälän totalitääristä diktatuuria ihannoineet SKP kommarit kun slobo meni konkkaan ja tukiruplien hana sulkeutui.
  Syvällä sisimmäsään nämä kuitenkin toivovat että proletäärin diktatuuri voisi panna väärinajattelevan tuulipukukansan täällä kuriin kuten tapahtui hyvään menneeseen politbyroon aikaan.
  Edelleen on jokseenkin väsynyttä että viherpunikit edelleen sitkeästi leimaavat kaikki henkilöt joista eivät satu pitämään homoiksi – vrt. Mannerheim ja Uralin perhosjupakka. Ilmeisesti stasin sponssaamalla DDR nuorisopioneerileirillä ei osattu ennustaa että nykyään juuri kukaan ei nakkaa paskaakaan ko. seikasta.

  Samat veijot muuten sponssasivat BRD vihreää liikettä, jonka spinoffi suomen viherpiiperöt ovat. Ilmeisesti STASIn verisevet massit puhdistuivat kun aatteet (kuten oma vaikutusvalta) ovat tarpeeksi ylevät. Itse en näe eroa KGB tai Gestapon tukeen.

  Että se siitä arvoliberalismista..

 2. Iiris avatar

  Itse kyllä äänestän, muta hieman katkerana. Minä kun en haluaisi äänestää yhtäkään puoluetta. Aika moni puolue ei enää itsekään tiedä kuka on.

  En yhtään ihmettele perussuomalaisten suosiota, he kun viestivät linjastaan selkeästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.