JB kuuntelee: Pendulum – Immersion

JB kuuntelee: Pendulum - ImmersionPendulum taisi lyödä itsensä Suomessa ihmisten tietoisuuteen Provinssirockissa. Itse en ole koskaan Pendulumin live-konserttia kokenut, ainoastaan DJ-keikan aikoinaan. Mutta siitä asti kuin Häivälän Hartsa mulle Pendulumin joskus pakkosyötti, olen tykännyt ko. bändistä. Erityisesti vanhempi matsku oli mieleeni, mutta en tiedä mitä on tapahtunut, kun Propane Nightmares alkoi kuulostamaan viime vuonna yhtäkkiä hyvältä ja Watercolour tänä vuonna toimii myös.

Sitten kun Pendulumia sai Play.comista niin edukkaasti (ks. aiemmat postaukset), tilasin sekä Hold Your Colourin että tämän uusimman, Immersionin. Nyt levyt ovat olleet jonkin aikaa kuuntelussa.

Immersion alkaa perinteiseen tapaan introlla, mutta siinä missä intron jälkeen Hold Your Colourilla tulee Slam, jatkuu Immersionilla intro oikeastaan vielä 2. raidankin. Biisi on juuri sellainen, että voin vaan kuvitella sen soivan, kun SuperStarDJ kiipeää Pendulumin DJ-keikoilla lavalle. Ei mikään äärettömän herkullinen kuunneltava, mutta kieltämättä virittää tunnelmaan.

Ja tunnelmahan on melko ok. Nimittäin kolmosbiisinä oleva Watercolour lyö sellaisen tahdin päälle loppulevylle, että oksat pois. Sitä Pendulumilta tietenkin odotetaankin. Nelosbiisinä oleva dubstep-henkinen kappale lyö vielä naulan niin hyvin arkkuun (päähän?), että nautinto on siinä valmis. Ja sitten on vielä 11 biisiä jäljellä! Kieltämättä 4. biisin jälkeen kappaleet vähän hukkuvat minulla massaan, Pendulumille ominaisia lauluja, breikkejä, fillejä ja saundeja tulee raita toisensa jälkeen ja setti ehkä huipentuu yhteistyössä In Flamesin kanssa tehtyyn raitaan Self vs Self. Täytyy myöntää, että olin todella skeptinen tuollaisen yhteistyön toimimisesta, tuli lähinnä mieleen Avain & Pelle Miljoona, mutta kas vain, toimii muuten!

Levy on jotenkin saatu kasattua niin, että se on aika helppo kuunnella, siis helppoa tanssimusiikkia myös niille ihmisille, jotka eivät ole Pendulumia tai junkkaa ennen kuunnelleet (Se puristi joka alkaa vääntää tästä pendulumin Jump-Stepistä ja Pendu-Stepistä ja vaikka mistä musagenrestä, ole hyvä ja ehdottomasti, kommentteihin mahtuu!). Mutta kuitenkin juuri esim 4. raita on kaikin puolin hyvä dubstep-henkinen biisi, jonka tahtiin varmaan nyrkit on heiluneet. Ja päät. Ja loppupuolella on aika erikoisiakin saundeja ja aika röyhkeää pörinää, joten myös musiikkigenreä yleisesti kuuntelevia muistetaan.

Ehkä sellaiset todella hyväntuuliset biisit loistavat poissaolollaan levyllä, kuten aiemmin olleet Fasten Your Seatbelts tai Jump’n’Twist. Pendulum jossain määrin työntyy tällä levyllä Prodigyn tontille aivan eri tavalla kuin aiemmin, useat biisit voisivat olla Prodigy Liamin kädestä. Ja ei ketään varmaan yllätä, kun sanon, että Liam Howlett on raidalla 7, Immunize, fiittaamassa.

En voi muuta kuin antaa tälle levylle täydet pisteet ja papukaijamerkin, vielä kun Play.com toimittaa kotiovelle vähän vajaaseen 9 euroon koko levyn.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “JB kuuntelee: Pendulum – Immersion”

  1. Leena avatar

    Helvata ku en oo vieläkään kuunnellu.

    Mutta oli kyllä lievä WTF tuossa yks yö, kun heräsin siihen, että kadulta kuuluu Pendulumia TÄYSII. Radiohitti tosin, mutta kuitenkin. Piti kaks kertaa miettiä missä on ja mitä tapahtuu :D

  2. Jasmo avatar

    Joo, niin se menee, et nykyään Muutkin voi jo kuunnella sitä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.