Haku toimii taas

Tietokoneet ja rakkausEhkä kaikkein innokkaimmat Jasmon blogin lukijat ovat huomanneetkin, että haku on ollut jonkin aikaa pois käytöstä. Ensin siten, että sitä ei voinut käyttää ollenkaan ja sitten niin, että sitä pystyi käyttämään, jos tiesi suoran osoitteen. Nyt haku toimii taas ja teinkin heti mielenkiintoisia hakuja blogiini. Tuntuu siltä, että egosurffaus Googlea käyttäen on vielä pientä, kun vertaa oman blogin lukemiseen ja hakemiseen. Mutta se on vain niin, että kun aika kuluu, niin tarinoita ei muista itse kirjoittaneen ja niitähän on ihan kiva lukea. Ja vuodesta 2005 astihan sitä on hölisty, kaikenlaista.

Silloin kun toukokuussa siirryin sivuineni Webfactioniin (taas vammainen affiliate linkki!), huomasin että tietokannassa oli jotain vialla. Kaikki toimi muuten moitteetta, mutta haut jumittivat koko palvelimen ja kestivät sietämättömän kauan, esimerkiksi 2-3 minuuttia, vaikka minulla on vain 1500 postausta blogissa (no aika paljon!). Sitä sitten selvitettiin tässä aina kun kiinnosti. Asiaa selvitin minä googlettamalla ja WordPressin sivuilla surffaten ja sitten Webfactionin foorumilla ja viimein Webfactionin ylläpidon kanssa. Ylläpito sai tarkkailussaan messeviä lukuja, MySQL kulutti muistia yli 200 megaa, kun teki haun kantaan. Webfactionin halvimmassa paketissa muistin kulutus on rajattu juuri tuohon ja siksi ääretön hitaus ja kaatuilu.

Tänään sitten otin taas uutta intoa korjatakseni asiaa. Huomasin, että jos tekee WP3.0 puhtaan asennuksen, niin wp_posts taulussa on vähemmän kenttiä kuin mitä minulla on (olen vain päivittänyt wordpressiä entisen päälle versiosta 2.0.x) ja että wp_users taulussa on tuplaindeksi eräässä kentässä. Kun poistin nämä, niin avot, haku alkoi toimimaan! Ihanaa!

Samalla päivitin teemaani ja yllättäen Twitter-kikkula särkyi. Huihai, ei jaksa nyt siihen panostaa, mun twitteriä voi seurata osoitteessa http://www.twitter.com/jazmo_

Mutta pitäähän se myöhemmin korjata.

Tänä yönä voisi Tampereella olla ukkosta ja salamointia ja huomenna myös! Pitäkäähän tarvittavia systeemeitä välillä auki ja varokaa taajamatulvia ja rakeita, jos ukkonen sattuu päälle.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.