Uudistuva alkoholilainsäädäntö

Hyvä siideri, Fizz DryInkeri Kerola, tuo Keskustan Kätyri, johtaa valiokuntaa, joka on luomassa uutta alkoholilainsäädäntöä. Lapsia suojellakseen, miksi muutenkaan. Lainsäädännöllä olisi tarkoitus estää alkoholin mielikuvamainonta.

Mikä jottei, lapsiahan pitää suojella kaikelta. Mutta minkälaista on mainonta, joka ei ole mielikuvamainontaa? Saadaanko faktoja kertoa?

Juodessasi Fizz Extra Dry siideriä, tunnet helmeilevän omenan maun suussasi ja parin tölkin jälkeen sinusta tulee hyväntuulinen, sosiaalinen ja puhelias. Liian monen tölkin jälkeen väsynyt, sammaltava ja urpo.

Kuinka moni kerkisi jo ajatella, että ei kaikki alkoholia käyttävät tule sosiaalisiksi ja hyväntuulisiksi? Eikö ylläoleva siis olekaan faktaa?

No, siitäpä ei onneksi tarvitse peistä taittaa, sillä faktuaalinen mainontakin on pannassa, jos lakimuutos menee läpi. Eikä nytkään käsittääkseni saa mainostaa viinasta tulevaa kivaa tunnetta? Tai en minä tiedä, jos saisi, niin kai joku mainostaisi?

Jatkossa mainostaa saisi vain tuotetiedoilla. En tiedä miten se voidaan lukea mainokseksi.

Tuotesisältö:Vesi, ohramallas ja humala. Carlsberg Lite.

Hienoa ja innovatiivista alkoholimainontaa tulossa. Ei varmaan liian montaa miljoonaa kaljafirmat enää maksa mainostamisesta televisiossa lakimuutoksen jälkeen. Mutta siihenhän lakimuutus pyrkiikin. Että tavoite lakimuutoksella varmaan saavutetaan.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.