Valokuvaus

Olen vähän aikaa harrastanut valokuvausta ja joskus postannut muutaman kuvan tänne blogiin. Olen kuvannut koiraurheilua, surffausta, hiihtojuttuja ja enduroa. Viimeisintä näistä oli Enduron kuvaus.

Jasmon blogi kävi Endurovehkeitä kuvaamassa

Urheilulajien kuvaaminen on ollut minulle aina aika vaikeaa. Varsinkin sellaisten lajien, joita en itse ole harrastanut, yllä mainituista tapauksista voidaan siis luetella koiraurheilu, surffaus ja enduro. Ei ole kovin helppoa nähdä pelipaikasta, että miten tästä kannattaa ottaa kuvaa, tai edes sitä, kuinka kohde tulee liikkumaan, tämä oli esimerkiksi enduron kanssa suoranainen haaste, kun pyörä liikkui aika napakkaa vauhtia.

Jasmon blogi, enduro

Myös välineet antavat oman ongelmansa. Kamera-apinat lienevät yksiä pahimpia välinehomostelijoita, jotka eivät ole ikinä tyytyväisiä varusteisiinsa. No, enduroa kuvatessa oli sellainen tilanne, että minulla ei alle 50mm putkea ollut ollenkaan. Tuollaisessa tiheässä metässä ei mikään optimaalinen tilanne, lisäksi läheltä otetut laajakuvaiset otokset loistavat poissaolollaan.

jasmon blogi, suhisee mettässä

Kuvaamisessa hauskinta minusta on suunnittelu. Mietitään yhdessä kohteen kanssa, että mitä tehdään ja milloin tehdään. Odotetaanko hiukkasen tässä aurinkoa vai painetaanko nyt tukka putkella. Parhaat fiilikset tietysti tulee siitä, jos saa onnistuneen ruudun. Mikä se onnistunut otos sitten on? Niinpä. Mielestäni se on sellainen, joka on teknisesti riittävän hyvä kuvaajalle ja josta välittyy haluttu fiilis hyvin.

jasmon blogissa vesileikkejä

Kuvaamisessa tuntuu olevan myös yleensä vähän sellainen fiilis, että usko meinaa loppua. Oman 20D:n onnettomalla näytöllä ei näe, onko tarkennus oikein ja onko kuva terävä. Sen sentään näkee, että miten kuva on rajautunut. Siksi on aina vähän pelottavaa tulla kotiin ja koneelle katsomaan kuvia, kun joku surffaaja tai hiihtäjä on päivän hikoillut, jotta saataisiin kuvia ja sitten jää joko sarjakuvaus pois päältä (sori Panu) tai tarkennusasetukset ovat väärin, kuten kävi Matson ekoja surffeja kuvatessa.

jasmon blogi sutii

Kaikki enduroitsemiskuvat (no, voidaan spekuloida siitä, paljonko tässä nyt sitä enduroa on, sudittelua eri paikoissa..) nähtävillä osoitteessa http://jasmo.kuvat.fi/kuvat/Enduro/ . Lisää mun kuvia löytyy osoitteesta http://jasmo.kuvat.fi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.