JB neuvoo: Selviäminen laman yli ABC

No varmasti sinunkin mielenkiinto heräsi
Ai mitenkö tämä liittyy mihinkään? No, lama-aikana kannattaa vaatteistakin säästää.

Enäähän lamasta ei kärsitä, koska nousukausi on jo alkanut, mutta kerron nyt näitä laman aikana käyttämiäni säästökeinoja, joilla lama selätettiin (no ihan jokaista en käyttänyt!). Jokainen saa vapaasti käyttää näitä keinoja taloutensa pönkittämiseen. Teemana on, että pienistä puroista kasvaa suuri virta ja että pienistä ongelmista saa valtavat helposti, kun Osaa.

Käytä lämmintä vettä. Kun ruuan valmistuksessa joudut keittämään vettä, kannattaa käyttää vedenkeitintä ja täyttää se niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee. Tämä ei tietenkään koske muita, kuin niitä joilla on kiinteä vesilasku, eli esimerkiksi useimmilla kerrostaloasujilla. Kuuma vesi kiehuu nopeammin ja sähköä (josta joudut maksamaan) säästyy! Loistavaa.

Lataa puhelin työpaikalla. Jos on niin onnellinen tilanne, että työpaikka on säilynyt koko laman ajan, kannattaa puhelin ladata aina työpaikalla. Sosiaalista aspektia voi latailuun tuoda sillä, että laturit ovat samassa paikassa, esimerkiksi kellarissa, johon voi sitten muiden persaukisten kanssa kerääntyä lataamaan puhelimiaan.

Käytä naisten sukkahousuja. Sellaista uskottavaa köyhien vinkkilistaa ei olekaan, jossa ei annettaisi jotain vinkkiä sukkahousujen käyttöön. Kannattaa siis lukea Niksi-Pirkka tarkkaan, jotta pääsee hyödyntämään vaimokkeen sukkikset viimeista narua myöten. Jos Pirkka ei satu olemaan lähellä, annan yhden vinkin itse: Sukkahousuja voi käyttää autossa häikäisysuojana pingottamalla ne tuulilasin yläosaan. Kannattaa installoida sisäpuolelle, ulkopuolella vesisateella vähän huono. Ja kyllä, tämä vinkki oli oikeasti joskus Niksi-Pirkassa.. Ässä palsta.

Älä käytä pullonpalautusrahoja ostosten maksamiseen. Jos sinulla on bonuskortti, menetät selvää rahaa maksaessasi pullonpalautusrahoilla ostoksiasi. Tee sen sijaan niin, että maksa ensin kaikki ostokset bonuskortilla ja sen jälkeen lunasta pullonpalautusrahat. Tällöin saat bonusta koko ostosten summasta ja vielä pullonpalautusrahat. Jos maksat pullonpalautuslipukkeella, et saa siitä osasta boonusta. Jos et tykkää ottaa käteistä rahaa, voi pullonpalautusrahat S-kaupoissa siirtää suoraan S-tilille.

Lämmitä vessalla. Useimmissa kerrostaloasunnoissa on kiinteä vesimaksu. Usein vessassa on myös käyttövesipatteri, jolla lämmittäminen kannattaa, käyttövedestä kun ei maksa muuten. Tämä tosin auttaa vain, jos lämmityksestä joutuu maksamaan jotain, eikä se kuulu vastikkeeseen.

Rahasta pikavipit. Tämä on äärimmäinen tilanne. Jos talous on mennyt niin kuralle, ettei pelastusta näy, pikavippi voi auttaa. Suomessa on ilmeisesti yli 70 pikavippiyritystä, joista saa 50 eurosta aina 300 euroon saakka rahaa tekstarilla. Ne kun imasee kaikki, niin saa sen 10 000 euroa rahaa, jolla voi paeta maasta. Ja paeta todella kannattaa, tuolle pääomalle kun juoksee se 300%-800% vuosikorko, niin maksutoiveita on turha elätellä, vaikka millainen nousukausi tulisi. Sitten vaan tekee henkilökohtaisen konkurssin ja aloittaa alusta.

Maailmantalous on syklinen ja uusi lama odottaa jo ovella. Kuinka sinä säästät laman yli?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.