Webfaction

Jasmon blogi on Webfactionilla nykyisinKuten aiemmassa postauksessa (joka oli siirtymisen seuraamista varten) totesin, Jasmon blogi siirtyi toiselle palvelimelle. Sopimukseni Sigmaticin kanssa loppuu kesäkuun alkuun ja 3 vuotta Sigmaticilla olleena, tyytyväisenä, asiakkaana päätin kokeilla jotain uutta, korjata jotain, mikä ei ole rikki.

Nyt sivuni pyörivät Texasissa sijaitsevassa palvelinhotellissa, Webfactionilla 1. Miksi tein muutoksen? Hinta oli Sigmaticiin nähden lähes sama, hieman edullisempi ja en kärsinyt Euron kurssistakaan nyt, kun nollasin pokeritilini ja ostin voitoilla (!!) hostausta.

Mutta mitä sain enemmän?

 • 5x enemmän levytilaa
 • Rajoittamaton määrä tietokantoja (MySQL ja PostgreSQL)
 • Rajoittamaton määrä subdomaineja
 • Yli 50 yhdellä klikkauksella asennettavaa sovellusta
  esimerkiksi wordpress asentui parissa sekunnissa, saman tekee django, drupal jne..
 • Myös sigmaticilla on täysi SSH-kontrolli web-paketteihin, mutta mainittakoon, että niin on Webfactionillakin

Olen ollut kauan kiinnostunut Djangosta, mutta Sigmaticilla en ole sitä päässyt testaamaan, koska Djangoa ei sinne saa asennettua. Se olikin ehkä yksi isoimmista päätökseen ajaneista tekijöistä.

Verkkoyhteyden nopeudessa vähän häviää, tietenkin, kun Sigmaticiin pingit kulkee alle 10ms, niin Texasiin se ottaa oman aikansa, noin 150ms. Oikeastaan sitä ei itse surffaaja huomaa, mutta esimerkiksi tiedostoja ladatessa sftp:llä sen huomaa. Mutta olen valmis tähän uhraukseen, sillä perusteella, että minulle aukeaa mahdottoman monta mahdollisuutta kokeilla eri teknologioita, helposti ja nopeasti.

1 Webfaction-linkki tekstissä on mainoslinkki, sitä kautta tehdyistä tilauksista saan jonkun prosentin. Joo, aika epätoivoista, mutta ainahan sitä voi yrittää. Jos et halua tuollaiseen soopaan sekaantua, tässä kunnollinen linkki Webfactioniin.

Posted

in

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Webfaction”

 1. Jyri Väätäinen avatar

  Mä saan kaiken tämän ilmaiseksi domain mukaan luettuna. Tai no, ohjelmia ei pysty asentamaan klikkauksella mutta eipä moiselle ollut tarvettakaan. Paitsi, että levytilaa ei rajoiteta lainkaan, kaistaa ei rajoiteta, subdomaineja ja sähköposteja ei rajoiteta. NOPEA ja ASIANTUNTEVA tukipalvelu. Uunituore palvelin…

 2. Jasmo avatar

  Mistäs sinä näin erinomaisesti kaikki saat ilmaiseksi?

 3. savaaZ avatar
  savaaZ

  Ehkä nämä kaikki tulee sieltä ilmaiseksi, mistä mopoautoilijoiden mopoautotkin tulevat ilmaiseksi. Eli ISKÄLTÄ! (www.godaddy.com, ei ymmärtääkseni ole ilmainen).
  Mutta joo, oottelin kans infoa tästä maailman parhaasta palveluista, joka ei tosiaan maksakaan mitään.

 4. Jyri Väätäinen avatar

  Foorumi.info. Olen siellä ”kanta-asiakas”. Avustan tukifoorumilla (helppoa) ja saan palkkana nuo edut.

 5. savaaZ avatar
  savaaZ

  Käytännössähän noista eduista kaiketi pitäisi maksaa myös verot? Ja jos maksaa verot, niin eihän se ilmaista ole ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.