Rahhoo kaikille

Jasmon blogissa on eurojaNo, tämä tekstihän ei oikeestaan liity mitenkään tuohon otsikkoon. Tämä postaus on enemmän tämmöistä sekalaista jauhantaa. Mutta hämäävä otsikointi on nykyään trendikästä, ainakin uutismaailmassa. Nimittäin viis siitä, lukeeko kävijä sitä uutista (totuuden selvittyä), tärkeintä on se, että saatiin taas yksi hitti lisää ja sitä kautta mainostajilta ehkä lisää rahaa.

Jatketaan uutisointilinjalla. Eräänä päivänä tässä HS uutisoi, kuinka keskimääräiset asuntolainojen pituudet ovat lyhentyneet, verrokkina oli ilmeisesti vuosi 2007. Äläs nyt! Tämä oli vielä joku tutkimus jota siteerattiin. Kunnon nollatutkimus. Asuntolainoista 90% on tasaeräisiä ja korot ovat laskenee sellaisen neljä prosenttiyksikköä.. Tutkimuksen tulokseen ehkä päästiin aika helpolla.

Samassa jutussa oli myös juttua vanhasta suosikkiaiheestani, eli korkokatosta. Noin 25% asuntolainoista on ryyditetty korkokatolla. 25%! Herrajumala. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä korkokatto esimerkiksi Nordeasta nyt maksaisi uuteen lainaan, kun televisiossakin on kerta varaa ko. tuotetta mainostaa. Toivottavasti alle 2% lainapääomasta.

No, se siitä. Parempi osuus lehtikatsausta on Hesarin yleisönosasto alkuviikosta. Kreikan kriisi oli vielä uusi juttu ja joku noheva kirjoittaa mielipidepalstalle otsikolla millä valtuuksilla ministerit antavat lainaa Kreikalle? Kirjoittajaa sapetti voimakkaasti, kun häneltä ei ole kysytty. Jos kirjoittaja lukee tätä, niin tässä vielä vinkki, mistä saattaa löytyä ratkaisu kysymykseesi: Wikipedia – Edustuksellinen demokratia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.