Mainokset

Salatut elämät. 5 minuuttia itse asiaa, 5 minuuttia mainoksia. 10 minuuttia huippujännitystä, 5 minuuttia mainoksia, ennen muutaman minuutin ohjelmaa ja lopputekstejä. Tähän on nyt tultu, mainokset puskevat ruutuun kuin yleinen syyttäjä (tosin en tiedä miksi syyttäjä puskisi ruutuun) ja niiden kanssa ei voi kuin äristä.

Kaikkeen tottuu, kuulemma. Jenkeissä mainoksia on vielä enemmän ja se on ihanaa, ainakin mainostajien mielestä. Suomessa yritettiin myös mainostaa energiajuomia ohjelmien aikana – en tiedä onko se oikein laillistakaan, mutta ilmeisesti mainonta on nyt lopetettu. Olen edelleen siinä käsityksessä, että tv-ohjelmien mainostuslaki ei ole edes vielä muuttunut, mutta se on jo hyväksytty ja tv-kanavat rikkovat sitä, eikä ketään jaksa enää kiinnostaa, kun kohta se kuitenkin muuttuu.

Voi olla, että tuo viimeinen tieto on virheellinen.

Vaan kylläpä laittaa ihmistä kiristämään, kun saa nauttia noista mainoksista jatkuvasti. Ei vaan kestä järki kattoa esim Salkkareita, jos siinä tulee mainoksia kaksi kertaa puolessa tunnissa + tuotesijoittelu. Ja jossain menee edelleen se raja, että en ole alkanut nauhoittaa salkkareita, jotta voisin skipata mainokset.

Mutta kaikki muut ohjelmat nauhoitan. Nauhoitan käytännössä ihan kaikki ohjelmat joita seuraan. Topfieldin lisäohjelmisto nimeltä Uk Auto Scheduler auttaa tässä. Meillä on talouden boksissa noin 30 hakusanaa, joiden perusteella toppy nauhoittaa tulevat ohjelmat, mutta ei uusintoja. Todella toimiva himmeli.

Näin pääsen kaikkien mainosten yli. En siis näe yhtäkään mainosta, en edes niitä, joista puhutaan julkisuudessa.

Mutta silloin tällöin katson esimerkiksi maanantaisin tulevia leffoja. Esimerkiksi nyt katsoin Bournea. Mutta eih. Myös Bournessa tuli jatkuvasti mainoksia. Yleensä en tee näin, mutta laitoin digiboksin pauselle, hommailin muuta ja kun sen 10-15 minuuttia saa puskuriin kamaa, voi mainokset kelata yli ja saa leffan lopun vielä kiinnikin katsoessa.

Ei nimittäin järki kestä tuota mainosten määrää.


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Mainokset”

 1. Joona avatar

  Nii, siihen on syy miks itellä tulee tosi vähän katottua telkkaria ja aika hyvin sen tuossa just kuvailit. En nää mitään järkee siinä, että jatkuvasti on joku tyrkyttämässä jotain tuotetta miulle kesken ohjelman. Lisäks ne mainokset rikkoo draaman kaarta niin onnistuneesti, että joskus ei mainoskatkon jälkeen ees muista mihin jäätiin tai se viritetty tunnelma voi olla kadonnut. Tää on ongelma etenki ”jännityssarjoissa” kuten 24.

  Keskityn jatkossaki digitaalisen videon katseluun ilman digiboksia…

 2. Vaimo avatar
  Vaimo

  Pistät sen boksille ja katot vähän myöhemmin, kelaat ne mainokset vaan???

 3. Erno avatar

  Ite en katso mainoskanavilta juurikaan mitään. Formulat tulee ilman mainoksia ja tämä on hyvä. Sen mitä olen ohimennen tuota mainospelleilyä nähnyt, niin aina vähemmän kiinnostaa seurata telkasta mitään. Sarjat tulee DVD/BD-kiekoilta ilman mainoksia ja jääkaapilla saa käydä silloin kun tahtoo.

 4. Leena avatar
  Leena

  Ei sun tarvii niitä salkkareita nauhottaa, katot vaan klo 20 jälkeen maikkarin katsomosta. Eikä ole mainoksia, paitsi ehkä yksi alussa.

 5. Jasmo avatar

  Joo, oon joskus salkkareita kattonutkin katsomosta ja ihmetellyt miksi siinä ei ole mainoskatkoa ollenkaan.

 6. Mika Latvala avatar

  ”Mutta silloin tällöin katson esimerkiksi maanantaisin tulevia leffoja. Esimerkiksi nyt katsoin Bournea. Mutta eih. Myös Bournessa tuli jatkuvasti mainoksia. Yleensä en tee näin, mutta laitoin digiboksin pauselle, hommailin muuta ja kun sen 10-15 minuuttia saa puskuriin kamaa, voi mainokset kelata yli ja saa leffan lopun vielä kiinnikin katsoessa.”

  Teen itse juuri samoin. Käytän Windows Media Centeriä. Saatan asettaa illan elokuvan tallennukselle automaattisesti. Jos elokuva alkaa klo 21, niin aloitan elokuvan katsomisen kun kerkeän, yleensä puoli tuntia alkamisen jälkeen. Sitten vain kelailen mainokset ja loppujen lopuksi saan nauttia loppuhetket samaan aikaan kuin muutkin katsojat, jotka katsoivat myös mainokset. Minä kelasin niiden yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.