JB ruoka: Helposti ja nopeasti hyvää kalasta

UunikalaJasmon blogi seikkailee pitkästä aikaa taas ruuan maailmassa. Mitä tekisi ruuaksi, kun ei jaksa aina syödä pastabolognesea, tai nakkikastiketta tai makaronilaatikkoa tai – no, mitä nyt tässä meidän keittiössä usein on. Kanapastaa, jne.

Lidlistä ostettu puolentoista kilon kala ja stokkalta haettu uusi uunivuoka pääsi heti oikeuksiinsa, kun vaimoke väsäsi kunnon hyvät uunilohet yhdistelemällä omia visioitaan ja netin reseptejä. Käytännössä kalan valmistaminen on helppoa, aikaa menee vain 10 minuuttia ja sitten puoleksi tunniksi uuniin.

Ja oli oikein poikkeuksellisen  herkullista. Tässä vinkkiä myös friiraidereille, jotka asuvat murjussa, jossa on kuitenkin uuni. Vaikka kala onkin ehkä kalliimpaa, niin se on hyvää ja vaihtelevaa ja ennen kaikkea helppo valmistaa. Terveellistäkin.. ainakin periaatteessa, riippuen miten sitä siinä kermassa hölvää.

Alkuviikon ruoka onkin sitten tässä taloudessa nyt valmistettu, joten ei tarvitse iltaisin sitä stressata ;)


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 vastausta artikkeliin “JB ruoka: Helposti ja nopeasti hyvää kalasta”

 1. Salla avatar
  Salla

  Ja vakuumilohifilettä saa prismasta usein 5.95 kilo. Se on siis jopa halvempaa kun halvin jauheliha.

 2. Jasmo avatar

  kuulemma pitää sanoa, että paistoaika on ennemminkin 20 min kuin 30 :)

 3. savaaZ avatar
  savaaZ

  Meidän keittiössä syödään usein lasagnea, joka tulee myös melko nopeasti. Varsinkin kun se tehään kasvisversiona niin ei tarvitse paistaa jauhelihoja jne.. Ja lasagnen voi muuten tehdä normi levyjen sijaan esim näkkileivästä, täytteeksi vaikka pinaattia, herne-maissi-paprikaa ja valkokastikkeeseen kun upottaa yhden vuohenjuustotangon niin johan on buenoo. :P Tuota kokeiltiin nyt menneellä viikolla.

 4. Jasmo avatar

  Näkkäri kuulostaa aikamoiselta valinnalta lasagneen :)

 5. Jasmo avatar

  @salla, mä oon ollu aina sellaisessa (virheellisessä) käsityksessä, että lohi on jotenki arvokasta.

 6. savaaZ avatar
  savaaZ

  Joo, olin kans vähän skeptinen, mutta toimihan se siinä oikein hienosti. Ja on kuitua!

 7. haq avatar
  haq

  Monesti on tehty, mutta kiitos vinkistä. 6 eur maksaa lidlissä 900g

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.