Sikainfluenssa tappoi lapsen

Possuköhä saa dramaattisia piirteitä lisää, kun median ylilyönnit hysterian lisäämisessä jatkuvat. Otsikoilla kalastellaan lukijoita iltapäivälehtien tapaan ja samalla syyllistytään törkeään liioitteluun tai jopa valehteluun. Iltasanomissa (tai lehdessä) on Sikaextra, jossa kauhistellaan oikein Isolla Kädellä.

Hetki sitten uutisissa oli juttua, kuinka Lapissa sikainfluenssa tappoi kaksi! Ensimmäisessä kappaleessa puhuttiin kuolemasta. Toisessa kappaleessa lääkärit puhuivat siitä, kuinka he ovat varmistaneet, että kuolema johtui sikainfluenssasta. Kolmannessa ja viimeisessä kappaleessa puhuttiin siitä, että molemmat potilaat olivat yli 70-vuotiaita huonokuntoisia syöpäpotilaita, joille mikä tahansa influenssa olisi ollut hengenvaarallinen.

Mihin tietoon tällaisessa mediailmapiirissä voi oikein luottaa? Aamulehden työntekijä kertoi lehden sivuilla, kuinka hän piikin saamisen jälkeen meni vain pahempaan ja pahempaan kuntoon. Lääkettä kannattavat lääkärit eivät halua edes puhua sivuoireista, vaan sanovat vain erittelemättä, että jotain yksittäistapauksia on ollut. Rokotteeseen ei sentään vielä kai ole kuollut kukaan, jotain halvaantumistapauksia on ollut.

Onneksi minulla ei ole lapsia, joiden rokotuksen ottamisesta tai ottamatta jättämisestä tai kouluun menemisestä tai menemättä jättämisestä joutuisin päättämään. Valtio on minun osaltani päättänyt myöskin sen, että otanko rokotteen; todennäköisesti en, koska saisin sitä vasta sitten, kun epidemia on jo mennyt pariin kertaan Suomen yli.

Yksi asia minua tuossa rokottamisessa vähän mietityttää. Voidaanko tuollainen koko maailman valloittanut influenssa saada taltutettua (tapettua lopullisesti) rokottamisella? Vai aiheuttaako massarokottaminen enemmän sitä, että taudinaiheuttajan on pakko muuntautua ja muuntautumisessa on aina vaara, että mennään vaarallisempaan päin. Minun lääketieteellinen ymmärrykseni ei tähän riitä, heitän vain ajatuksen ilmoille.

Jossain lääketiedettä käsittelevissä dokumentaareissa on puhuttu siitä, miten ihmisten ylenpalttinen antibioottien popsiminen ja antibioottisten tiskiaineiden ja ties minkä käyttäminen luo vastustuskykyisiä bakteerikantoja. Voiko tässä rokottamisessa käydä samoin ja tauti menisikin jatkossa pahemmaksi?


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.