JB testaa: Philips SHE8500 nappikuulokkeet

Ostin uudet nappikuulokkeet edellisten mentyä rikki. Edellisistä tykkäsin, ne oli jotkut Sonyn avoimet nappikuulokkeet, jotka olivat turvallisia kaupungilla ja omasta mielestäni äänenlaatu oli hyvä. Basso kuului, mutta äänimaailma oli muuten kirkas. Sitten kuulokkeet menivät koiran läpi.

Kävin pariin otteeseen pällistelemässä nappikuulokkeita keskustan Anttilassa ja Sokoksella. Edelliset olin ostanut Prismasta ja ne maksoivat muistaakseni 15 euroa. Nyt ostin ”huvikseni” Sokkarilta Philipsin SHE8500 (miehen kuva kyllä kannessa..) napit. Ne on suljetut, eli tulee osin korvakäytävään ja vaimentaa ulkopuolista ääntä.

Superb sound lukee kannessa. Odotukset olivat aika korkealla, sillä  hintaakin oli kaksi kertaa enemmän kuin vanhoissa Sonyissä. Hinta se on ylihintakin.

Mutta niin vaan meni rahat Kankkulan kaivoon. Kuulokkeet eivät pysy korvissa hyvin. Tosin en ole vielä käynyt kaikkia sovitekappaleita läpi. Ääni on hyvin bassovoittoinen ja tunkkainen. Niinhän se on, että näissä markettikamoissa yleensä Superb Sound ja vastaavat termit tarkoittaa että bassoa on paljon. 15 euron Sonyt oli kokonaisuudessaan paljon paremmat, vaikkei basso niin syvää ollutkaan.

Lisäksi suljettujen kuulokkeiden ongelmat tulevat voimakkaasti esiin kaupunkikuuntelussa. Nyt en tosiaan kuule mitä kassan täti sanoo, taikka sitä kun takana oleva pyöräilijä rinkuttelee kelloaan. Lisäksi kuulokkeiden johdon hiertäminen takin kaulusta vasten kuuluu sitten korviin rasittavana rahinana. Ainut etu suljetusta kuulokkeesta on pyörällä ajettaessa, kun suhina ei häiritse ja voit oikeasti kuulla musiikin ja jäädä näppärästi auton alle.

YHTEENVETO
Hyvää
+ Voi kuunnella pyöräillessä

Huonoa
– Kallis
– Tunkkainen ääni
– Suljetut kuulokkeet ei oo mun juttu tollaisessa tilanteessa

En suosittele kenellekään


Posted

in

by

Comments

11 vastausta artikkeliin “JB testaa: Philips SHE8500 nappikuulokkeet”

 1. Erno avatar

  Jos 30e kuulokkeista on kallista, niin mitä on 300e? ;)

 2. Jasmo avatar

  Nappikuulokkeista mun käyttöön se o aika paljon. Oikeista kuulokkeista toi ois pelottavan halpa hinta. Onks ernolla jotain sikakallista Kossia?

 3. savaaZ avatar
  savaaZ

  Sennheiser cx-300, netistä tilasin, maksoi jotain 20-25ekua. ihan hyvät. Mulla tosin on korvavammaa niin, että tuntuu ettei toisessa korvassa pysy minkäänlaiset napit. Nämäkin sulkevat ehkä vähän liikaa.

 4. Teuwo avatar
  Teuwo

  No eihän Kossin spark plugit nyt paljoa maksa ja toimii ihan OK.

  Kunnon luureissa on Beyerdynamicin alkuperäinen studiotötterö DT-880 palvellut jo ikiajat riittävän hyvin :)

 5. Miika avatar
  Miika

  Jasmo eli Jarmo on Helsingissä. Tällä blogilla se jauhaa paskaa, armotonta sellasta.

  Tänään Jasmo juhli Hellun eli katri H:n keikkaa ja innostui konsanaan. Että sellasta. Ollut karmeeta seurattavaa. Mies on täysin sekasin… Ja Hullu olli seuraa perägräbillä! Olli olutvuodet jatkuvat vuodesta toiseen. Jo neljättä kymmennettä vuotta! Se on moro tältä iltaa :)

 6. Jasmo avatar

  Miika, hyvät katrihellut oliki!

 7. Jaime avatar
  Jaime

  Joenzuun pojat ei postimerkkeilly. Helmi-ilta!

 8. Meikä avatar
  Meikä

  Mun mielestä nämä kuullokkeet ovat varsin toimivat. Istuvat korvassa hyvin, ei tarvitse huudattaa musiikkia samalla tavalla mitä joissakin nappikuulokkeissa että kuulis musiikista edes jotain. Eikä häiritse samalla tavalla muita ihmisiä, esimerkiksi julkisessa liikenteessä kun sitä volyymia ei tarvitse olla paljon kun vähäisellä volyymillakin tuntuu, että hittovie onpas lujalla.

  Joskus junassa istuessani käytin ihan perinteisiä nappikuulokkeita ja samassa vaunussa oli metelöiviä lapsia. Vaikka kuinka volyymia laitto lujalle, ne riiviöt kuului sieltä hyvän kappalen takaa. Otin testimielessä kuulokkeet pois korvista ja kuuntelin, että jumalauta tää musiikki kuuluu muillekkin. Näissä kuullokkeissa sitä ongelmaa ei siis ole.

  Ostin nämä vasta tänään ja yllätyin ihan älyttömästi tosta bassosta joka oli ihan sairaan siisti! En ole vielä aiemmin kokenut tollasta basson jytinää nappikuulokkeissa. Ostin tänään nämä SHE8500 kuulokkeet, koska kävellessäni on joskus mukavaa kuunella musiikkia. Nämä kuulokkeet tekevät siitä liikkumisesta mielekästä, omasta mielestäni.

  En osaa nyt muutaman tunnin hipelöinnin, värkkäämisen, testailujen ja muiden pienten säätöjen perusteella kertoa enempää. Aluksi olin itsekkin, että ”ei hitto nää ei sovi korviin! tippuu vaan kokoajan!” mut mä olin sen verran blondi, etten älynnyt että on erilaisia kokovaihtoehtoja. Nyt ne sopii korviin ku nakutettu.

  Itse tykkään!

 9. Jyri Väätäinen avatar

  Minulla oli nuo joskus, oli ihan surkeat ja jouduin palauttamaan. Ääntä ei ole, bassoista puhumattakaan… Istuvuus surkeaa.

 10. aleksi avatar
  aleksi

  mulla on kans samat kuulokkeet ja 2kk ollu nytten, istuvuus on mielestäni hyvä koska kuuntelen vain koulumatkalla (1,5h suuntaansa) eikä kuulokkeita tarvi paikallaan istuessaan asetella koko ajan uudestaan.

  Tänään taas lähdin kotia kohden niin oikean puolimmainen kuuloke heitti kuulumasta kunnolla (todella hiljaa kuuluu) ja vasempi särisee aivan järjettömästi, vaikka kuulokkeita en ole täysillä edes huuattanu.

  Hinta oli anttilassa 40e ja sitte ku ostin anttilasta niin menin klas ohlosonille ja sielä oli 20e -.- Nyt ois tarkotus viedä kuulokkeet takuuseen ku pääsee kaupunkiin… Ketuttaa ku vain 14pv oli palautusoikeus, kyllä ens kerralla en osta hilipsiä!

 11. Jasmo avatar

  Täytyy myöntää, että omanikin varmasti istusivat paremmin, jos en olisi hukannut yhtä tuollaista pienintä sovitetyynyä. Nyt on pienin vain toisessa kuulokkeessa, joka pysyykin paremmin korvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.