Lapsia on ajateltu, next

Pitkästä aikaa uutinen iski minua suoraan suoneen. Nimittäin siihen runosuoneen. Tällä kertaa ei tule runomittaa, mutta perkelettä. Pohjustetaanpa hieman.

Suomen kyvyttömin viestintäministeri Suvi Lindén viritti meille mahdollisuuden netin ennakkosensuuriin, josta kaikki operaattorit ovat nyt luopuneet ja virallista kantaa siitä, että jatkaako KRP listan ylläpitoa ei ole. Mutta tämäkin muutaman miljoonan polttanut projekti on siis saatu tehtyä ja lapset ovat taas enemmän turvassa. Tai siis ei ole, mutta niinkun silleen ovat, että on asian eteen jotain tehty.

Eikä siinä vielä kaikki. Onneksi myös aselaki on tiukentumassa, tehden aseharrastamisen vaikeammaksi. Nimittäin ajatelkaa nyt, nuoret saavat aseen käsiinsä, niin mitäpä muutakaan siitä seuraa, kuin se, että hän menee ja tulittaa koulullisen tai pari hengiltä. Niinhän kaikki tekisivät, jos pääsisivät aseisiin käsiksi. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että on jännittävää, kun kirjoittaessa pitää varoa, ettei käytä liian suorasukaisia kielikuvia, nimittäin vähemmästäkin joutuu kyttälöitten kyytiin, toivottavasti tulee sitten edes tv:stä tutut.

No, nyt kun siitä on meleko tarkkaan vuosi, kun Kauhavalla ammuskeltiin, niin tässä yksi copypaste silloisesta eduskuntakeskustelusta.

Susanna Haapoja/kesk: On kuitenkin merkillepantavaa, että sekä Kauhajoen kaupungin että tämän oppilaitoksen [terveydenhuollon]palvelut olivat erittäin hyvässä, poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Silti näin pääsi tapahtumaan.

Ei hätää Susanna. Nimittäin Oulussa varaudutaan uuteen mahdolliseen kouluräiskintään. Nimittäin kun hyvät palvelut kerta aiheuttavat ammuntaa, niin luonnollista on tehdä jotain muuta.  Lisäksi monissa Kauhavauutisoinneissa puhuttiin juuri siitä, ettei näitä ongelmia ratkaista millään psykiatrialla tai hoidolla, vaan välittämisellä. No, OYS näyttää esimerkkiä: Yle.fi kirjoittaa: Oulun yliopistolliseen sairaalaan tulossa raju säästökuuri:

Miljoonasäästöjen kohteeksi on joutumassa neljä sairaalan yksikköä. Säästöt kohdistuisivat lapsiin ja nuoriin, psykiatriaan, leikkaus- ja tehohoitoon sekä kuntoutukseen.  (17.8.)

Oulun yliopistollinen sairaala hakee psykiatriasta loppuvuodelle 1,8 miljoonan euron säästöjä. (23.9.)

Nonni. Nyt on homma kunnossa. On turvattu monella tasolla tilanne. Ensinnäkin, kaksi kouluampujaa on jo kuollut. Lapsiporno on blokattu internetistä. Aseita ei saa enää alaikäiset. Enää ei ole mitään vaaraa. Psykiatrinen hoito voidaan lopettaa. Sehän on ihan huuhaatakin. Minun mielestäni on järkevintä säästää juuri lapsista, koska ne on niin pieniä, eivätkä edes ymmärrä mitään – eikä äänestäminenkään ole sallittua. Kuinka näppärää!

Kun kuuntelee tai lukee noita eduskunnan puheenvuoroja vaikkapa tuosta Kauhavan jälkeiseltä päivältä, niin ei uskoisi, että vuosi sen jälkeenkin kaikkialla Suomessa on lasten ja nuorten psykiatriassa liian vähän rahaa ja Oulussa ko. osasto menee nollabudjetilla. Jos Suomi ottaa jo jotain 13 miljardia velkaa, niin eikö sitä voi samaan kasaan ottaa 100 miljoonaa enemmän, jotta lasten tehohoito ja psykiatria pyörisi vaikkapa kaksi vuotta?


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Lapsia on ajateltu, next”

 1. Teuwo avatar
  Teuwo

  Niin idioottimaiset muutokset nykyiseen, sinällään ihan hyvään aselakiin, koskettavat 670 000 lakia noudattavaa luvanhaltijaa – mutta eivät kriminaaleja tai sen puoleen Gyitä jotka eivät noudattaneet edes nykyisen lain määräyksia ja hakeneet hullulta torakkoja pois…

  No toki Holmlund saa oman poliittisen etunsa nimissä vahingoittaa yli puolen miljoonan kansalaisen oikeuksia ja yrittää ajaa peruslain vastaista lakia läpi – ilman perustuslain säätämisjärjestyksen käyttämistä.
  Mikään laki joka vähentää kansalaisten perustulaillisia oikeuksia ei käsittääkseni voi tulla lainvoimaiseksi ellei sitä ole em. säätämisjärjestyksen mukaan hyväksytty…

  Holmlund toki ei näe että perustuslaillinen yhdistymisvapaus tai omaisuuden turva nyt olisi niin noponnuuka että niiden suhteen pitäisi moisista muotoseikoista välittää…

  Ylikyttä Paatero taas toimii kuten Englannissa Dunblanen ammuskelun jälkeen toimittiin: Jos vaakakupissa on poliisilaitoksen uskottavuus vs. kansalaisten omaisuus ja oikeudet kaksi jälkimmäistä voidaan surutta uhrata…
  Englannin tapauksessahan Dunblanen kylän asukkaat olivat tehneet lukuisia valituksia dillestä partionjohtajasta – mutta eihän kytät voineet pomonsa homostelukaverilta hakea torrakkoja pois – tämähän voisi vaikka siitä pahoittaa mielensä.
  Lopputulema dille flippasi, lahtasi sakkia ja syy oli tietenkin normaalien luvanhaltijoiden, joilta lähtikin sitten koko maan laajuisesti aseet…

  Miliisien toiminnassa ei ollut mitään vikaa, mitä nyt oikeudenkäynnin + tutkintaraportin asiakirjat julistettiin salaisiksi 50 vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.