Opera 10 tarjoaa järkeä wide-screen näytöille

Nykyisin useilla on kovin leveitä näyttöjä, leveitä mutta ei kovin korkeita. 1600*1000 suuntaiset resot ovat juurikin tällaisia.

Sitten kun selailee nettiä, niin leveydessä kyllä riittäisi näyttöä, mutta pystysuunnassa olisi toivomisen varaa. Ehkä käyttäjä surffaa selaimella koko näytön kokoisena, ylhäällä on osoiterivi ja tabit ja muut perushötöt. Esimerkiksi Jasmon Blogi näkyy sitten vain 800px levysenä viivana keskellä näyttöä ja ympärillä on tyhjää vaikka kuinka paljon.

Onneksi Operalla osataan tehdä edes joitain innovaatioita.

Opera 10 tarjoaa muita ratkaisuija
Opera 10 tarjoaa muita ratkaisuija

UUH, tabit voikin siirtää selaimen reunaan! Olen siis itse vain raahannut tabipalkin tuonne reunaan ja säätänyt koon hinailemalla hiirtä. Muuta ei tarvitse tehdä. Ei tarvitse esimerkiksi latailla mitään addoneita. Nyt kun tabeja on noin vähän auki, niin on tilaa näyttää pienet esikatselukuvatkin sivuista. Jos tabeja avaa enemmän, niin näkyviin jää ainoastaan sivun title, niinkuin normaalissa tabiratkaisussa.

Yllättäen sainkin parikymmentä pikkelssiä pystysuuntaista tilaa lisää näyttöön ja kivasti toimii tuo tabitus oikeassa reunassa, kunhan siihen tottuu. Helpompi myös löytää se oikea tabi, kun näkyy pieni thumbnaili.

Hyvä Operan pojat! Uuden Opera 10 beta 3 voi ladata täältä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.